L’Ajuntament de Barcelona torna a convocar una donació de sang per Sant Jordi : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona torna a convocar una donació de sang per Sant Jordi

20/04/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, el Banc de Sang i les Biblioteques de Barcelona, ha engegat, pel proper 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, una campanya per a convidar a tots els barcelonins i barcelonines a donar sang. L’acció solidària, que se celebra per segon any consecutiu, es realitzarà en deu biblioteques de districte, que habilitaran espais dins dels equipaments perquè es pugui fer l’extracció.

Aquesta iniciativa, coordinada per la Delegació de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, compta amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona i del Banc de Sang i Teixits. També compta amb el suport i la participació altruista de les principals editorials del país, que regalaran llibres als donants, que després de fer la donació també rebran una rosa de Sant Jordi.

Diversos escriptors, com Genís Sinca, Sor Lucia Caram, Silvia Soler, Carla Gràcia Mercadé, Xavier Barriga, Teresa Roig o Pep Coll, participaran a la campanya signant llibres o donant sang. Les principals editorials del país també s’han implicat en la campanya i regalaran un llibre als donants com a reconeixement del seu altruisme.

La delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, hi assistirà el proper dia 22 d’abril, a les 10 hores, a la biblioteca Francesca Bonnemaison.

 

Segona edició

Aquest és el segon any que se celebra aquesta campanya de donació per Sant Jordi a iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona. L’èxit de l’edició anterior, en què més de 600 persones van donar sang a les biblioteques de Barcelona, ha fet que enguany s’estengui arreu de Catalunya.

A Barcelona hi participarà una biblioteca de cada un dels districtes de la ciutat, que promouran la campanya amb l’eslògan “Et donaré la meva sang, et donaré vida” i l’etiqueta per a les xarxes socials #SantJordiBCN14.

També es podrà donar sang a la Biblioteca Pública de Lleida, Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus i a la Biblioteca de Tarragona. A més, les biblioteques de Terrassa faran difusió de la campanya, tot i que la donació serà a la Mútua de Terrassa.

 

Biblioteques on es podrà donar sang

Barcelona

– Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona, de 10 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h, amb Sílvia Soler a partir de les 10.15 h.
– Biblioteca Sagrada Família de Barcelona, de 10 a 14 h.
– Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras de Barcelona, de 10 a 14 h.
– Biblioteca Vapor Vell de Barcelona, de 10 a 14 h.
– Biblioteca Ignasi Iglesias – Can Fabra de Barcelona, de 10 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h.
– Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz de Barcelona, de 10 a 14 h, amb Sor Lucía Caram a partir de les 12.30 h.
– Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, de 10 a 14 h, amb Teresa Roig a partir de les 10 h i Carla Gràcia Mercadé de 13 a14 h.
– Biblioteca Clarà de Barcelona, de 16.30 a 19.30 h, amb Xavier Barriga de 17 a 18 h.
– Biblioteca Nou Barris de Barcelona, de 16.30 a 19.30 h.
– Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda, de 16.30 a 19.30 h.





Paraules clau

donació/ sang/