Trias: “La Feria de Abril de Catalunya és una festa cultural important per a Barcelona” : Servei de Premsa

Trias: “La Feria de Abril de Catalunya és una festa cultural important per a Barcelona”

15/04/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

“La Feria de Abril de Catalunya és una festa cultural important per a Barcelona”. Amb aquestes paraules, l’alcalde, Xavier Trias, ha presentat aquest matí el cartell de la Feria de Abril de Catalunya, obra de l’artista Elisenda Llonch.

13868696545_974afbb182_z

L’acte s’ha celebrat al pati d’entrada de l’Ajuntament de Barcelona i ha servit per donar el tret de sortida de la Feria de Abril de Catalunya, que un any més se celebrarà al recinte del Fòrum entre els dies 25 d’abril i 4 de maig. L’alcalde ha explicat que aquest any és especialment important pel fet que la Feria de Abril ha tingut un canvi de direcció i ha agraït l’esforç de tothom per posar-se d’acord en l’organització d’aquest esdeveniment. “La Feria de Abril és una festa que posa en valor una cultura que tots els catalans valorem molt positivament”, ha explicat. L’alcalde ha ofert la col·laboració de l’Ajuntament per contribuir a l’èxit de l’esdeveniment. El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, també s’ha expressat en aquesta mateixa direcció i ha reiterat el suport de la capital de Catalunya a la Feria de Abril, “un esdeveniment de país que esprem que torni a ser un èxit”.

 

Un cartell en moviment

Elisenda Llonch, autora del cartell de la 43a edició de la Feria de Abril, ha explicat que es tracta d’una fusió entre imatges: una parella ballant i alguns dels edificis més emblemàtics de l’entorn. “És una proposta on tots els elements estan en moviment”, ha explicat.  Elisenda Llonch és una artista nascuda a Barcelona, on treballa i resideix actualment. Encara que els seus estudis anaven encaminats cap al Disseny de Moda, finalment, va prendre una decisió definitiva en la seva trajectòria artística i es va decantar per les Belles Arts, seguint la seva vocació innata i la seva gran passió: el dibuix i la pintura. Les tècniques que treballa són el carbó, l’oli i l’acrílic, entre d’altres.

Ha exposat la seva obra a diverses galeries d’art de Catalunya, Espanya i Itàlia, i ha participat en exposicions col·lectives a l’American Prints, la Sala Alcolea o la Sala Sennacheribbo de Barcelona, entre d’altres. També té un dilatat recorregut per fires d’art de tot Catalunya. Ha participat en importants concursos de pintura, com, per exemple, el Premi de Pintura Jove (Sala Parés de Barcelona), el Concurs de Pintura “Sanvisens” (Sitges), el 2n Concurs de Pintura “La Mútua de Granollers”, on va ser finalista, i el Concurs de Pintura Figurativa de les Arts i els Artistes (Barcelona).

Cartell de la Feria de Abril de Catalunya 2014
El 2011 va participar exposant la seva obra a la 27a edició d’Autoretro Barcelona, el saló per a professionals i afeccionats al vehicle de col·lecció, amb la línia de pintures de vehicles retro i clàssics. Compagina les seves exposicions amb la seva darrera feina com a il·lustradora a la revista Barcelona Metròpolis, editada per l’Ajuntament de Barcelona.

Elisenda Llonch és l’autora de la coberta del llibre Catalunya 1714-2014. L’Onze de Setembre: una data i un país (EADOP), que es presentarà en breu, i i parteix classes de dibuix i pintura al seu propi estudi de Barcelona.

A l’acte d’avui també han intervingut el president de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), Daniel Salinero, i l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau.

 





Paraules clau

Feria de Abril/