L’alcalde Xavier Trias viatja a Miami per impulsar les relacions econòmiques, comercials, turístiques i d’indústria nàutica amb Barcelona : Servei de Premsa

L’alcalde Xavier Trias viatja a Miami per impulsar les relacions econòmiques, comercials, turístiques i d’indústria nàutica amb Barcelona

01/04/2014



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, inicia avui dimarts un viatge institucional de dos dies a Miami, als Estats Units d’Amèrica (EUA), en una missió per a impulsar les relacions econòmiques, comercials, turístiques i d’indústria nàutica entre les dues grans ciutats, i captar noves inversions per a la capital catalana i la seva Àrea Metropolitana. Trias pretén aprofitar al màxim les noves oportunitats que han sorgit amb l’establiment d’un vol diari directe Barcelona-Miami que opera American Airlines des de l’estiu del 2012.

L’alcalde encapçala una delegació institucional que visitarà l’àrea de Miami, en un viatge que combina l’àmbit institucional, amb reunions amb les principals autoritats, com l’Alcalde del comtat Miami Dade, Carlos Giménez; o els alcalde de Miami City i Miami Beach; amb la promoció i presentació dels principals actius de la ciutat de Barcelona en l’àmbit econòmic, empresarial, cultural, turístic i del port i la indústria nàutica.

Acompanyen l’Alcalde Sònia Recasens, Segona Tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona; Jordi Portabella, president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC); Sixte Cambra, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, i representants de l’associació Barcelona Global, entitat que amb l’Ajuntament promociona internacionalment la capital catalana, com Luís Conde, Rosa Sugrañes o Mateu Hernandez.

La delegació que encapçala l’Alcalde aterra aquest vespre a Miami. En una intensa jornada, Xavier Trias es reunirà demà amb l’Alcalde del comtat de Miami Dade, Carlos A. Giménez, a la seu de l’Oficina de l’Alcalde d’aquesta gran àrea metropolitana del sud de l’estat de Florida, que abasta també Miami Beach i 35 ciutats més. Trias i Giménez es coneixen des que el passat mes de juny l’Alcalde català rebés al nord-americà a l’Ajuntament barceloní quan el segon va visitar Barcelona encapçalant una nombrosa delegació empresarial.

Els dos alcaldes firmaran un acord d’amistat i cooperació entre Barcelona i el comtat de Miami Dade, vàlid per a tres anys, i que es centra en àmbits com les relacions comercials i el comerç internacional, la col·laboració entre autoritats portuàries i la gestió de creuers turístics, el foment de les smarts cities, el desenvolupament sostenible i les tecnologies verdes, la biotecnologia i la biomedicina, l’educació, la investigació, la indústria de l’entreteniment, la moda la cultura, el turisme i els esports, entre d’altres. Tot seguit, els dos alcaldes també estaran presents en l’acte de signatura d’un acord de cooperació important entre el Clúster Nàutic de Barcelona i la Marine Industries Association of South Florida (MIASF), l’associació d’empreses nàutiques de Florida que té més de 800 membres. Amb l’acord, les dues entitats es proposen augmentar la seva competitivitat a nivell local, regional i internacional.

Més tard, Trias visitarà l’Ajuntament de Miami City, on mantindrà una reunió amb el seu Alcalde, Tomás P. Regalado, tot explorant interessos comuns en l’àmbit de la gestió de ciutat. Regalado també ha visitat recentment Barcelona, l’abril de 2013, en el marc de la reunió “Àgora de les ciutats” que organitza la diputació de Barcelona.

Durant els dos dies d’estada a la ciutat nord-americana, Xavier Trias, de la ma de Barcelona Global, promocionarà la ciutat en clau econòmica amb reunions amb grans inversors, els executius de les principals empreses nord-americanes amb seu a Miami, els principals responsables empresarials del sector dels creuers, com Royal Caribbean i Carnival, i propietaris de cadenes hoteleres.

Dijous, l’Alcalde serà entrevistat a la seu del grup d’emissores Clear Channel Media pel periodista Rick Sánchez, una de les estrelles de la ràdio i televisió nord-americanes de parla hispana. I al migdia, l’Alcalde i la delegació catalana, amb Turisme de Barcelona i Barcelona Global presidiran una dinar amb els principals touroperadors de Miami per a promocionar Barcelona com a destinació turística i de congressos.

En el marc del viatge de l´Alcalde Trias i la delegació municipal a Miami, la segona Tinent d´Alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació de l´Ajuntament, Sònia Recasens, manté una agenda complementària per a promoure Barcelona com a referent econòmic i sinònim de competitivitat i creixement; ampliar el lligams amb l’aeroport internacional de la principal ciutat de l’estat de Florida; i presentar la seva potencialitat com a destinació turística, de congressos i de generació de riquesa de primer ordre. Recasens visitarà empreses que tenen voluntat d’obrir oficines a Barcelona, i els oferirà els serveis que Barcelona Activa posa a disposició de les empreses estrangeres en el seu procés d’inversió a la capital catalana.

Dijous al matí, Sònia Recasens es reunirà amb el director general de l’Aeroport de Miami, Emilio González amb l’objectiu d’establir una relació directa amb un aeroport estratègic als Estats Units, tant com a punt molt important de destinació, com per la seva ubicació per escales amb el Carib, Amèrica Central i Sud-Amèrica. Barcelona cerca trobar vies per impulsar noves rutes directes amb Miami, especialment pel que fa a la càrrega aèria. També al matí, Recasens visitarà les instal·lacions de la divisió nord-americana de l’empresa catalana Areas, líder mundial en restauració, botigues d’àrees de servei i centres comercials, per conèixer de primera mà un cas d’èxit d’implantació i creixement d’una empresa catalana en un mercat tant competitiu com el dels EUA. Areas té presència als Estats Units des de l’any 2006, on gestionen actualment 157 establiments en aeroports, autopistes i diversos centres comercials.

Després de Miami, i a partir de divendres a la tarda l’alcalde Trias i la delegació barcelonina viatgen a Medellín, Colòmbia, on participaran al congrés del CIDEU, reunió bianual de l’aliança de ciutats iberoamericanes que va néixer a Barcelona l’any 1993; i a les jornades del Fòrum Urbà Mundial que organitza UN-Habitat.





Paraules clau

Alcalde Trias/ miami/ Viatge institucional 2014 EUA/Amèrica Llatina/