Barcelona lliura el XIII Premi Barcelona Associacions : Servei de Premsa

Barcelona lliura el XIII Premi Barcelona Associacions

31/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta tarda el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit l’acte de lliurament del XIII Premi Barcelona Associacions. L’acte ha estat presidit pel tinent d’alcalde, Antoni Vives, i també hi ha assistit el comissionat de Participació i Associacionisme, Carles Agustí. Els Premis BCN Associacions són els guardons que l’ Ajuntament de Barcelona i el Consell Municipal d’Associacions de BCN convoquen anualment per reconèixer projectes finalitzats de participació i foment de l’associacionisme realitzats amb èxit durant l’any per les associacions i fundacions de la ciutat.

El jurat ha estat format, en aquesta edició, per Carles Agustí, comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme i president del CMAB, Enric Francès, vicepresident del Consell Municipal d’Associacions de Barcelona; Glòria Meler, directora del Programa de Participació i Associacionisme; Ricard Aguilera, representant de l’Associació Boca radio, guanyadors del segon premi de la XII edició de 2012; Josep Guzmán, representant de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, guanyadora del primer premi de la XII edició, 2012; Sensi Arquillo, secretaria adjunta del Consell Municipal de Benestar Social; Dolors Saladrigas i Trepat, codirectora del Centre de Serveis a les Associacions Torre Jussana.

El jurat, un cop estudiats i valorats tots els projectes presentats, ha acordat concedir el primer premi al projecte “Fem Comunitat transformant el pati de l’escola” presentat per l’entitat Raons Públiques. El premi reconeix un projecte impulsat per una associació creada fa pocs anys que es preocupa per la millora de l’espai públic buscant la participació de la ciutadania implicada en el territori. En aquest cas es valora el projecte com una bona pràctica participativa realitzat en una escola pública del barri de la Pau del Districte de Sant Martí, que va tenir per objectiu pràctic dotar d’infraestructures de joc i millores en el pati de l’escola. El treball en xarxa fet amb els nens i nenes, les famílies, l’AMPA, els i les mestres i entitats del barri va garantir l’èxit del projecte i especialment es valora com a proposta innovadora davant la crisi econòmica i social i ser un projecte sostenible.

Així mateix, el jurat ha acordat atorgar el segon premi al projecte “Fes-te als balcons” presentat per l’Associació Cultural Casa Orlandai. El jurat valora especialment el treball en xarxa amb el veïnatge del barri de Sarrià per la realització del projecte cultural, la sostenibilitat econòmica, la capacitat per adaptar un projecte experimentat en d’altres barris i ciutats a la realitat del seu territori d’actuació.





Paraules clau

associacionisme/