Finalitzen les obres del Casal de Barri de Sant Andreu, al recinte industrial de la Fabra i Coats : Servei de Premsa

Finalitzen les obres del Casal de Barri de Sant Andreu, al recinte industrial de la Fabra i Coats

29/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres del Casal de Barri de Sant Andreu, al recinte industrial de la Fabra i Coats. Avui s’està celebrant una jornada de portes obertes a l’edifici per tal que els veïns que ho desitgin puguin visitar l’equipament i s’ha lliurat la clau del nou local a la Germandat de Trabucaires, Gegants i Grallers de Sant Andreu, que estaran ubicats a l’espai.

Així, aquesta entitat tindrà la seva seu social en una part d’aquest edifici on, a més, exposaran permanentment els gegants de Sant Andreu. També s’ha instal·lat a l’espai, la coordinació del recinte de la Fabra i Coats, que ocupa una part de la planta baixa. Actualment, està en procés el concurs que determinarà quina entitat assumirà la gestió cívica de la resta de l’espai, que serà el Casal de Barri de Sant Andreu.

 

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha posat en valor “la important inversió que des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha fet en aquest equipament de proximitat que ha de donar servei a tots els veïns i veïnes del barri de Sant Andreu” i ha recordat que “aquest és un nou pas que fem per anar completant el pol d’equipaments en el que estem convertint aquest recinte industrial de la Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu”.

Aquest és un edifici de quatre plantes, que compta amb 2.500 metres quadrats i és obra de l’arquitecte Rafael Vila. En total, la construcció de l’equipament ha tingut un cost de 5,65 milions d’euros i un termini d’execució de dos anys i mig.

A la planta baixa, hi ha el punt d’informació i de coordinació del recinte i els espais interns de reunió i despatx. A més, també comptarà amb una sala de que permetrà dur a terme actuacions, exposicions o activitats diverses
de petit format. La idea és que aquesta planta sigui el lloc de trobada entre usuaris, visitants i entitats.

La primera planta servirà, principalment, per a la realització d’activitats dirigides. Compta amb 8 sales per a fer tallers i dues sales d’activitats a les que es podran desenvolupar xerrades i conferències. A més, també hi ha una sala per a la formació o pràctica en àmbits relacionats amb les noves tecnologies. Finalment, aquesta planta també compta amb espai per a magatzem i serveis.

Pel que fa a la segona planta, hi ha dues saler per a fer tallers i una altra sala per a fer tallers de cuina. La planta compta amb altres dos espais, com a la primera, per a fer xerrades, conferències… D’altra banda, també acull l’espai de Direcció i Administració del Casal i 5 despatxos per donar suport al treball associatiu.

La darrera planta, té una àmplia sala d’actes per a la realització d’activitats de més gran format amb escenari i instal·lacions tècniques, com poden ser obres de teatre, petits concerts… També hi ha tres bucs d’assaig insonoritzats i amb un mínim de material fix per als assajos de grups de músics que ho sol·licitin.

La reconversió de la Fabra i Coats en un pol d’equipaments

L’antic recinte industrial de la Fabra i Coats compta amb més de 30.000 metres quadrats per a ús públic. Així, en aquest recinte ja podem trobar:

– Edifici A: és un espai que acull entitats com són la Federació Catalana d’Escacs, Fundació Àmbit, Associació d’Amics de la Fabra i Coats, ASEM Catalunya i Voluntaris 2000, entre d’altres.
– Edifici C: el Casal de Barri, que entrarà en funcionament properament.
– Edifici D i L: són l’espai de creació, i el Centre d’Art Contemporani.
– Edifici H: Escola bressol La Filadora.
– Edifici I i J: Espai Josep Bota. Sala polivalent.

D’altra banda, estan en diverses fases de desenvolupament, l’Institut d’Educació Secundària, que s’ubicarà als edificis B i K; el projecte assistencial i el de les cavallerisses que es cedeixen a la Societat per a la Festa de Sant Antoni Abat de Sant Andreu de Palomar i que ocuparan els edificis E i F; els habitatges de lloguer de titularitat municipal que aniran a l’edifici G; i la construcció de l’escola Can Fabra a l’edifici 1.





Paraules clau

Casal de Barri/ Fabra i Coats/ Sant Andreu/