Xavier Trias celebra que Barcelona sigui una ciutat cardioprotegida : Servei de Premsa

Xavier Trias celebra que Barcelona sigui una ciutat cardioprotegida

27/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui l’acte de presentació de la iniciativa ‘Barcelona, ciutat cardioprotegida’, que s’ha celebrat al Saló de Cent, i on hi ha assistit els seus promotors, l’Associació Barcelona Salut, que està dirigida pel cardiòleg Josep Brugada.

 

L’associació, amb la col·laboració de l’Associació de Farmàcies de Barcelona, ha aconseguit que s’instal·lin desfibril·ladors automàtics d’última generació a més de cinquanta farmàcies de Barcelona repartides pels deu districtes de la ciutat.

Durant l’acte, al qual hi ha assistit més de dues-centes persones, Trias ha agraït la iniciativa, on hi col·laboren AXA Seguros i Laboratoris Ferrer, perquè “és un projecte que respon a la creixent sensibilitat pels casos d’aturada cardíaca sobtada”. “Amb la posada en marxa d’aquest programa, fem un gran pas per donar resposta ràpida a aquest problema de salut. I això pot evitar moltes morts”, ha dit. El doctor Brugada, que ha explicat, amb una demostració, el funcionament dels nous dispositius, ha recordat que els desfibril·ladors automàtics poden evitar entre 125 i 150 morts anuals per aquesta causa, que afecta a totes les persones tinguin l’edat que tinguin.

L’alcalde ha elogiat la capacitat d’aquest projecte d’unir innovació i medicina. “Aquesta conjunció ens permet apropar les noves tecnologies a la gent i això ens farà ser referents al món”, ha dit.

Xavier Trias ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona també està promovent la col·locació d’aparells desfibril·ladors en instal·lacions municipals, tant esportives com culturals, perquè estiguin a l’abast dels usuaris. “A més, potenciem i promocionem a la ciutat els hàbits de vida saludable i la pràctica esportiva, que és la millor manera de prevenir les malalties cardiovasculars”, recordant la tasca, en aquest àmbit, que s’està duent a terme des de la Delegació de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.





Paraules clau

Alcalde Trias/ ciutat cardioprotegida/