Barcelona presenta el Mapa Estratègic de Soroll 2013 : Servei de Premsa

Barcelona presenta el Mapa Estratègic de Soroll 2013

17/03/2014



Temps estimat de lectura: 8 minuts

L’Ajuntament ha dut a terme l’actualització del Mapa Estratègic de Soroll de Barcelona, que reflecteix la situació acústica de la ciutat i permet veure’n l’evolució en comparació amb l’anterior document de 2009.

Les principals fonts de soroll són el trànsit durant el dia i les activitats al voltant de l’oci nocturn.

La majoria de zones de la ciutat es troben en un nivell moderat. En els últims anys s’han reduït les zones amb més soroll i augmenten les zones amb nivells acústics baixos.

La major part de la població es manté en situacions similars o ha millorat la seva exposició al soroll ambiental en els darrers 5 anys.

El 96% dels trams de carrers compleixen amb la capacitat acústica assignada durant el dia i la gran majoria de trams compleixen durant la nit (86%).

La concentració de persones a l’espai públic continua sent el principal motiu de les queixes per soroll en les trucades a la Guàrdia Urbana.

L’Ajuntament treballa millores com l’increment de l’espai per a vianants a totes les actuacions d’urbanització, l’impuls del vehicle elèctric i l’ús de la bici, el control d’emissions de soroll de les obres, una prova pilot per reduir el soroll de l’oci nocturn a Ciutat Vella, Eixample i Sarrià-Sant Gervasi, i la posada en marxa d’una web de consulta oberta a tots els ciutadans.

 





Paraules clau

soroll/