S’obre la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació, amb especial atenció a l’estalvi energètic i als barris de Canyelles i Sud-oest del Besòs : Servei de Premsa

S’obre la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació, amb especial atenció a l’estalvi energètic i als barris de Canyelles i Sud-oest del Besòs

16/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest dilluns 17 de març s’obre la primera convocatòria per sol·licitar ajuts a la rehabilitació d’edificis d’habitatges a Barcelona del 2014. La convocatòria està dotada amb un pressupost de 8,2M€, dels quals 2,7 formen part de la convocatòria específica per als barris de Canyelles i Sud-oest del Besòs, afectats per patologies estructurals.

Cal destacar que la quantia dels ajuts destinats a millorar l’eficiència energètica, novetat que es va incorporar per primer cop en la convocatòria del 2013, es determinarà en funció de l’estalvi energètic que s’assoleixi amb la rehabilitació que s’efectuï en l’edifici.

Les obres de rehabilitació que es poden acollir a aquesta convocatòria son totes aquelles que afectin a l’edifici:

– Patologies estructurals: amb especial atenció als barris de Turó de la Peira i Barceloneta.

– Accessibilitat: instal·lació d’ascensors, supressió de barreres arquitectòniques

– Rehabilitació energètica: l’envolvent o embolcall dels edificis (façanes, cobertes, mitgeres i celoberts), sistemes de microgeneració com per exemple la generació d’aigua calenta mitjançant energia solar tèrmica

– Es podran sol·licitar ajuts per a la instal·lació d’endolls per la càrrega de vehicles elèctrics als pàrquings.

Les quanties de les subvencions poden arribar en algunes actuacions fins al 50% amb un topall de 50.000€.

En el cas d’instal·lació d’ascensors i de patologies estructurals, es pot concedir una subvenció addicional de fins el 100% als propietaris que no disposin de cap altre habitatge a la ciutat i que resideixin en l’habitatge de l’edifici que es vol rehabilitar, amb la condició de que quan es produeixi la transmissió de l’habitatge es retorni l’import addicional rebut. Aquesta condició s’inscriurà en el Registre de la Propietat. Només poden accedir a aquesta subvenció aquells propietaris amb unitats familiars que tinguin uns ingressos familiars inferiors a 2,33 vegades el IRSC.

Entre els requisits per accedir a les subvencions cal destacar que la sol·licitud d’inscripció s’ha de fer abans d’iniciar les obres i que aquestes no es podran iniciar fins que s’hagi fet entrega de l’informe tècnic on s’informa de les condicions tècniques que cal complir per accedir a la subvenció.

Per sol·licitar les subvencions cal presentar, juntament amb la sol·licitud, l’acord de comunitat de propietaris on s’acordi l’execució de les obres, el projecte tècnic, el pressupost de les obres, indicar la ocupació dels habitatges de l’edifici, així com la llicència d’obres. Al final de les obres caldrà aportar el comunicat final d’obres, factures i rebuts de les obres executades.

Aquests ajuts es sol·liciten i tramiten a les Oficines de l’Habitatge de Barcelona. Es pot consultar les adreces i horari, així com demanar cita prèvia, al web www.bcn.cat/habitatge i a www.consorcihabitatgebcn.cat

 

 

Convocatòria especifica d’ajuts per als barris de Canyelles i sud-oest del Besòs

A banda de la convocatòria d’ajuts general, s’ha obert una convocatòria específica dotada amb 2,8M€ per ajuts a la rehabilitació dels habitatges dels barris de Canyelles, a Nou Barris, i Sud-oest del Besòs, a Sant Martí.

Igual que en la convocatòria general es pot concedir una subvenció addicional per arribar a cobrir fins el 100% als propietaris que no disposin de cap altre habitatge a la ciutat i que resideixin en l’habitatge de l’edifici que es vol rehabilitar.

Aquestes ajuts van encaminats a solucionar les patologies estructurals dels habitatges d’aquests barris de Barcelona i millorar la seva qualitat constructiva. En el cas del barri de Canyelles el total dels habitatges es de 2.524 distribuïts en 65 blocs. I en el barri del Besòs el total d’habitatges pendents a rehabilitar és de 960.

Està previst que en la propera convocatòria, que sortirà aquest mateix any, es faci també una convocatòria específica per completar la rehabilitació dels habitatges d’aquests dos barris de la ciutat.

 

Convocatòria d’ajuts a la rehabilitació 2013

Durant l’any 2013, el Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha concedit ajuts per un import de 7,2M€, el que ha comportat una inversió privada de 29,9 M€. S’han beneficat un total de 251 edificis i 3.316 habitatges de la ciutat.

Dels ajuts concedits, més de 100 actuacions han estat per a la instal·lació d’ascensors, 100 per a la rehabilitació de façanes, 58 per obres a terrats i mitgeres amb els requisits de complir la normativa de sostenibilitat i de millora de l’eficiència energètica de l‘edifici, 66 per a instal·lacions generals comunes, amb un balanç total de 559 actuacions subvencionades.





Paraules clau

Besòs/ canyelles/