Maite Fandos: “Barcelona-Calella territori triatló és una nova aliança esportiva per generar riquesa al territori” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “Barcelona-Calella territori triatló és una nova aliança esportiva per generar riquesa al territori”

10/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Tinenta d’Alcalde d’Esports, Maite Fandos, i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, han signat aquest matí el conveni que uneix les dues localitats catalanes amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva d’aquesta popular i alhora exigent modalitat esportiva. L’acte, celebrat a la seu municipal de Calella, ha comptat amb una nodrida representació d’empresaris i esportistes locals, d’entre els quals ha destacat la presència del triatleta Víctor del Corral, integrant del Team Calella i un dels difusors de la imatge del municipi. També hi ha assistit representants de les organitzacions de la Garmin Barcelona Triathlon i de la Challenge Costa Barcelona.

Candini ha destacat la suma d’esforços i complicitats que representa la signatura del conveni amb Barcelona. S’ha mostrat molt satisfeta pel fet que Calella finalment, després de molta feina al llarg dels anys, s’ha consolidat com a destinació de turisme esportiu, que representa una dinamització econòmica molt important per la ciutat.

De la seva banda, Fandos ha emfatitzat en el fet que “com a capital de Catalunya, posem el valor esportiu de la marca Barcelona al servei del territori. Ho hem fet amb el circuit Barcelona-Catalunya i ho estem treballant amb la candidatura Barcelona-Pirineus 2026. L’acord que avui hem firmat és un exemple més de com les aliances esportives són generadores d’oportunitats econòmiques i de creixement”

Els acords bàsics que recull el conveni se centren en crear un marc de col·laboració comú per afavorir la difusió i coneixement internacional de Calella i Barcelona com a ciutats esportives; perquè el màxim nombre de participants puguin conèixer la completa oferta que ambdues ciutats ofereixen en les especialitat de triatló i a la vegada comptar amb el reconeixement i recolzament de les Federacions Catalana i Espanyola de Triatló, així com Europea i Internacional.

El document recull també el compromís per treballar en favor del reconeixement del  triatló i de les proves de fons (Mitja Marató, Marató…)  com d’interès turístico-esportiu, amb un interès especial en l’eDreams Mitja Marató de Barcelona, la Zurich Marató de Barcelona, el Garmin Barcelona Triathlon, i també el Challenge Costa de Barcelona-Maresme i el Half Challenge Barcelona.

 

Barcelona, estreta vinculació amb el triatló

Barcelona és l’escenari d’un dels principals triatlons europeus: el Garmin Barcelona Triathlon (també Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona), amb una participació l’any 2013 de 5270 inscripcions, amb un 17% de dones i amb una participació de 34% de persones de fora de Catalunya, dels quals 21% procedien de fora de l’estat espanyol. L’altra prova barcelonina és el Triatló de la Vila, que en l’edició passada va incorporar l’aquatló (córrer i nedar) i amb unes xifres de participació de més de 1.700 inscrits i amb un 13% de dones.

Com a programa d’esport escolar, l’Ajuntament de Barcelona també promou el triatló i les seves variants –l’aquatló o el biatló- , amb una participació total de 121 centres educatius i 5.500 infants.





Paraules clau

esport/ triatló/