Maite Fandos: “Barcelona reforça la seva imatge esportiva urbana amb l’estrena del Parc Esportiu Urbà de la Mar Bella” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “Barcelona reforça la seva imatge esportiva urbana amb l’estrena del Parc Esportiu Urbà de la Mar Bella”

09/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Riders i amants dels esports urbans han tingut avui l’ocasió de comprovar les possibilitats que ofereix aquest nou espai esportiu, en la que ha estat l’estrena oficial del nou Parc Esportiu Urbà de la Mar Bella. La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha visitat les instal•lacions del parc, envoltada de col•lectius de practicants i de visitants encuriosits per veure les maniobres dels esportistes.

Fandos ha destacat el valor d’aquest espai “com la constatació de que Barcelona té molt en compte les modalitats esportives urbanes, les valora i les fa protagonistes en el dia a dia de la ciutat” Amb la incorporació d’aquest equipament a la xarxa ja existent, l’Ajuntament de Barcelona dóna resposta a les demandes sorgides dels col•lectius esportius d’aquests esports urbans arran la celebració dels exitosos X Games 2013. Com ja és habitual, la celebració de grans esdeveniments internacionals es vincula a la creació d’un llegat per a la ciutat.

El nou Parc Esportiu Urbà de la Mar Bella té una superfície de 2.985m2. La instal•lació és una zona patinable polivalent, amb diferents dificultats, i amb diferents àrees per a la pràctica de diverses modalitats de l’skate: una àrea d’street, una d’snake run i una pool. També inclou elements de major alçada que afavoreixen la pràctica biker, com són els funbox o les rampes.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha invertit 610 mil euros en les obres d’instal•lació dels elements esmentats, i en l’adequació dels terrenys (enderroc dels elements existents i moviment de terres; execució de fonaments, contencions i paviments; instal•lació de les xarxes de sanejament i de reg; instal•lació i millora de la xarxa d’enllumenat públic; i jardineria). Les obres, executades per BIMSA, es van iniciar el passat mes de novembre

Aquest és el primer dels nous espais previstos per a la pràctica dels esports urbans que entra en funcionament. Així mateix, el Parc Esportiu Urbà Àurea Cuadrado, al districte de les Corts, es troba en la recta final de les obres. Per últim, s’estan ultimant els detalls d’altres projectes vinculats a aquesta modalitat esportiva.





Paraules clau

esport/ Mar Bella/