L’alcalde Trias destaca que les ciutats han de treballar juntes per incidir més en les polítiques socials d’Europa : Servei de Premsa

L’alcalde Trias destaca que les ciutats han de treballar juntes per incidir més en les polítiques socials d’Europa

06/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut aquest dijous a l’Ajuntament els membres del Fòrum d’Afers Socials d’Eurocities, que es reuneix per primera vegada a la capital catalana d’aquest dimecres a divendres. A l’acte hi ha assistit també la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos; el president de la Comissió Eurocities Affairs i tinent d’alcalde de La Haya, Henk Kool, i els representants –càrrecs electes, directors i tècnics– de les 140 ciutats membres d’Eurocities que participaran en el fòrum. La trobada té per objectiu tractar el nou Social Investment Package, adoptat per la Comissió Europea com a full de ruta de les polítiques socials fins el 2020. Alhora, es vol reivindicar un paper més destacat de les ciutats en el desenvolupament d’aquestes polítiques.

L’alcalde ha assegurat que és un gran honor per Barcelona acollir per primer cop el fòrum, que representa “una gran oportunitat per compartir coneixements i experiències, l’aprenentatge mutu i l’intercanvi de bones pràctiques”. La capital catalana, ha dit, està convençuda de la importància de les ciutats en la construcció europea i el seu compromís de garantir una Europa social, per la qual cosa “les ciutats i els governs locals han de treballar junts per reclamar un paper més actiu”. En aquest sentit, Trias ha destacat que Barcelona és una capital amb una forta vocació europea que s’ha convertit en un referent en els assumptes socials, i ha posat com a exemples l’augment del 30% del pressupost social en els últims dos anys i el model de col·laboració amb el tercer sector d’acció social que l’Ajuntament està desenvolupant.





Paraules clau

Eurocities/