12 persones troben feina gràcies al projecte d’inserció sociolaboral del districte d’Horta-Guinardó : Servei de Premsa

12 persones troben feina gràcies al projecte d’inserció sociolaboral del districte d’Horta-Guinardó

16/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte d’Horta-Guinardó va iniciar el passat any, en col·laboració amb la Fundació Trinijove, el projecte d’Inversions Socials destinat a impulsar l’ocupació i la economia social a través d’inversions a l’espai públic, la formació i la inserció laboral de persones en risc d’exclusió, a través de la recuperació i l’enfortiment dels hàbits formatius o de treball, el desenvolupament d’actuacions a l’espai públic, i de programes formatius personalitzats destinats a la capacitació laboral.

El projecte, amb una inversió de 120.000 euros s’ha portat a terme en dos fases, i en total han participat en els mòduls formatius 26 persones derivades dels Serveis Socials, dels quals 24 tenen certificats en prevenció i 12 han trobat feina.

Francina Vila, regidora del districte, ha valorat molt positivament aquest projecte d’inversió social, “els districtes i els seus barris són elements claus a l’hora de generar llocs de treball. Aquesta és una de les nostres prioritats perquè la integració i la inclusió social de les persones s’aconsegueix a través de la ocupació”.

El districte continuarà impulsant aquestes inversions durant aquest any i estabilitzarà la contractació com a programa fix fins a final de mandat, a més, utilitzarà les clàusules socials aprovades a finals d’any per l’Ajuntament de Barcelona que milloren la fórmula de contractació administrativa i generen un impuls en la ocupació de les persones en situació de vulnerabilitat social i econòmica de la ciutat, convertint la contractació pública municipal en una contractació socialment responsable.

Vila ha recordat que “una de les prioritats del districte és l’impuls a l’ocupació i a la economia social a través de la formació de les persones, el suport i l’impuls de la societat civil”. En aquest sentit, Horta-Guinardó ha portat a terme altres projectes, com per exemple el nou impuls als Centres Cívics i Casals de Barri amb l’objectiu de convertir-los en espais que donin eines a les persones per tal que puguin tenir més instruments per formar-se i trobar feina; el districte també està portant a terme el Pla d’Acció Comercial 2012-2015, que promou un nou model de desenvolupament econòmic i social fomentant la participació del sector comercial donant suport a l’associacionisme comercial, al comerç de proximitat i als mercats municipals. En el darrer any també s’està potenciant l’atractiu turístic del districte a través del desenvolupament de l’Estratègia de Promoció Turística i Cultural d’Horta-Guinardó, que va néixer amb l’objectiu de donar a conèixer el districte vinculant-lo amb propostes d’activitat socio-cultural i de recuperació del patrimoni material i immaterial a través d’un relat comú, “La Ciutat de l’Aigua”. Entre d’altres temes, aquesta estratègia promou activitats econòmiques, culturals i esportives a partir de l’impuls turístic del districte, i beneficia als veïns i veïnes d’Horta-Guinardó de la riquesa que genera el turisme a la ciutat.





Paraules clau

Horta-Guinardó/ inserció sociolaboral/