Forn: “Barcelona ha sabut reaccionar com cap altra ciutat per frenar les desigualtats, i seguirem treballant per reduir-les” : Servei de Premsa

Forn: “Barcelona ha sabut reaccionar com cap altra ciutat per frenar les desigualtats, i seguirem treballant per reduir-les”

24/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El primer tinent d’alcalde i portaveu del Govern municipal, Joaquim Forn, ha afirmat avui en el Plenari del Consell Municipal que la crisi econòmica i els seus efectes són la primera ocupació del Govern, “que seguirà treballant per frenar les desigualtats”. Entre el 2007 i el 2011 les rendes més baixes van créixer de forma exponencial, passant del 22% al 39%, concentrant-se en els barris més castigats per l’atur. Joaquim Forn ha avançat aquest matí que les dades sobre la renda familiar disponible del 2012, que aviat seran consultables, “constaten que s’ha frenat per primer cop aquest procés d’augment de les desigualtats”. El primer tinent d’alcalde ha volgut deixar molt clar “que això no vol dir que estiguem bé”. “Només constato que comencem a anar millor i que encara tenim molta feina per fer”, ha dit.

El Plenari extraordinari d’aquest mati s’ha celebrat a proposat del grup municipal del PSC i ha tractat monogràficament sobre aquesta qüestió. El primer tinent d’alcalde ha assegurat que el Govern municipal treballa “per frenar les desigualtats provocades per la crisi i també per garantir que tothom tingui les mateixes oportunitats”. “No hem retallat ni un sol euro en polítiques socials, sinó que n’hem posat més”, ha dit, recordant que la despesa social ha passat de 184 milions l’any 2011 a 232 milions. Joaquim Forn ha explicat que aquest esforç pressupostari és el que permet atendre 71.000 persones en els Centres de Serveis Socials, un 15,6% més que el 2010, fer créixer un 31% els beneficiaris del Servei d’Atenció Domiciliària o augmentar un 68% els ajuts econòmics a les persones més necessitades. “Invertim més en atenció a les persones i intentem fer millor les coses, com ara posant fi a la llista d’espera en el servei de teleassistència”.

Joaquim Forn ha recordat que Barcelona invertirà entre 2012 i 2015 un total de 1.636 milions d’euros. “Estem implicats a fons en tots els barris de la ciutat. Invertim on més cal, per ajudar a reactivar l’economia i per tenir un espai públic de qualitat a tot arreu”.





Paraules clau

Consell Plenari/ Joaquim Forn/