Barcelona celebrarà el 20è aniversari de l’Any Internacional de la Família proclamat per l’ONU : Servei de Premsa

Barcelona celebrarà el 20è aniversari de l’Any Internacional de la Família proclamat per l’ONU

21/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona celebrarà amb diferents actes i activitats el 20è aniversari de la proclamació, per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides, de l’Any Internacional de la Família, que es va celebrar per primer cop al 1994, any en què es va instituir el 15 de maig com a Dia Internacional de la Família.

La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha presentat avui una mesura de govern a la comissió de Qualitat de Vida en què es recullen els objectius principals d’aquesta commemoració. “És una oportunitat única per celebrar, donar a conèixer i impulsar les polítiques, els programes i les accions al voltant de la família”, ha dit.

Durant l’any, així, es preveu programar tres actes:  un esdeveniment inaugural, un a mitjans 2014, de celebració del Dia Internacional de la Família, i un darrer, de tancament. L’acte inaugural tindrà lloc el dia 20 de febrer, tot coincidint amb el lliurament de la segona edició dels Premis Barcelona a l’Empresa Innovadora en Temps i Conciliació al Saló de Cent.

En aquest acte hi haurà un diàleg que servirà de principal caixa de ressonància per explicar els objectius i activitats que es desenvoluparan durant tot l’any. Així, l’eix conciliació laboral-personal-familiar serà el primer objectiu d les Nacions Unides que es tractarà.

Al voltant del dia 15 de maig, Dia Internacional de la Família, està previst el segon esdeveniment propi. El segon eix al voltant del qual versarà aquest acte serà l’economia familiar per arribar a finals de mes i les possibles solucions per contrarestar aquestes situacions de pobresa, recollint altre dels eixos de les Nacions Unides.

L’acte de cloenda de l’Any Internacional haurà de combinar el contingut simbòlic de suport institucional amb la posada en valor, tant de les activitats realitzades durant 2014, com de les conclusions del debat general que s’hagi pogut generar. També ha de servir per a mostrar el llegat que deixa l’Any Internacional de la Família a la ciutat. Es preveu finalitzar amb una declaració institucional final.

Finalment, hi haurà un tercer eix que també tindrà el seu espai en el  desenvolupament de l’any Internacional: les noves tecnologies i la família.





Paraules clau

família/ onu/