800 usuaris dels Serveis Socials de l’Ajuntament ja utilitzen la Targeta Barcelona : Servei de Premsa

800 usuaris dels Serveis Socials de l’Ajuntament ja utilitzen la Targeta Barcelona

21/01/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El passat mes de novembre l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb Càritas Diocesana de Barcelona, Creu Roja, Sant Joan de Déu i l’Obra Social La Caixa van posar en marxa la Targeta Barcelona Solidària, un projecte de ciutat que té com objectiu dotar d’un instrument nou als ajuts econòmics per alimentació que s’atorguen a la ciutat per part dels Serveis Socials municipals i les entitats que fan atenció social.

A la comissió de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports celebrada aquesta tarda, la tinenta d’alcalde Maite Fandos ha explicat que actualment ja s’han distribuït 798 targetes per un import de 135.196 euros, i l’Ajuntament ja ha sol·licitat 3.000 més per aquest any ampliables en base a la demanda. Per la tinenta d’alcalde “mostra el treball conjunt de les administracions i el Tercer Sector Social els gremis de comerç , associacions i establiments. Amb iniciatives com aquestes buscàvem noves formules de facilitar l’accés a una alimentació estable i de qualitat a aquells que més ho necessiten, persones vulnerables i sense recursos que ara disposen d’una eina més per cobrir aquesta necessitat bàsica i principal”.

Amb aquest nou sistema de de targeta moneder, els usuaris disposen de l’ajut econòmic en menys temps. L’Ajuntament de Barcelona i les entitats que en fan ús milloren la gestió dels ajuts. A més, com ha destacat Fandos, “dignifica la recepció de l’ajut d’alimentació bàsica”, permet escollir també productes frescos millorant la nutrició, i permet als establiments comercials i gran superfícies que s’han adherit reforçar la seva responsabilitat social corporativa.

Els gremis de comerç, associacions i establiments que s’han adherit a la Targeta Barcelona Solidària. i que es comprometen a treballar amb els seus associats per tal d’establir un mínim del 3% de descompte en les d’aliments efectuades amb la targeta en els seus establiments, són: CAT-DIS; PIMEC comerç; Consell de gremis; Fundació Barcelona Comerç; Federació de gremis de detallistes de productes alimentaris i associacions de concessionaris de mercats de Catalunya; Associació de Mercats de Catalunya; i CEDAC.

En el cas de les targetes dels Serveis Socials de l’Ajuntament, aquestes són prescrites per part del professionals de serveis socials, un cop feta la valoració de l’usuari. La targeta s’activa en menys de tres dies a través d’un SMS, així l’usuari no ha de tornar al CSS a recollir l’ajut. Sempre es fa un seguiment per part del professional l de l’ús de l’ajut econòmic.

L’Ajuntament de Barcelona continua garantint diàriament la cobertura de les necessitats alimentàries de totes les persones amb risc de vulnerabilitat socioeconòmica de la ciutat engegant noves iniciatives, com la Targeta Barcelona Solidària, i augmentant els recursos i projectes destinats a donar resposta a les necessitats socials de la ciutat. La tinenta d’alcalde també ha assenyalat a la seva compareixença que “l’Ajuntament continua demostrant el compromís amb les polítiques socials i d’alimentació que hem dut a terme, com per exemple l’augment de places de menjadors socials, dels ajuts a la inclusió, polítiques de cobertura de les necessitats d’alimentació infantil, augment dels convenis i subvencions a entitats socials de l’àmbit de l’alimentació, entre d’altres”.

Pel que fa als ajuts d’inclusió per alimentació que es donen des del Centre de Serveis Socials, l’any 2013 es van atorgar 3.980 ajuts per un import de 601.000 euros, un 128% més que l’any anterior (l’any 2012 es van donar 2.923 ajuts per un import de 263.442).





Paraules clau

targeta solidaria/