Les aportacions solidàries de les curses de Barcelona recullen més de 145.000 euros l’any 2013, destinats a 12 projectes d’entitats socials : Servei de Premsa

Les aportacions solidàries de les curses de Barcelona recullen més de 145.000 euros l’any 2013, destinats a 12 projectes d’entitats socials

08/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les aportacions solidàries recollides a través de les inscripcions de les curses organitzades per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2013 –la Cursa de la Mercè, la Mitja Marato i la Marató, i la Cursa dels Nassos– ascendeixen a uns 145.000 euros, uns diners que estan destinats a 12 projectes solidaris engegats per entitats del tercer sector.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, valora molt positivament aquest creixent vessant solidari de les proves esportives: “és important que els ciutadans i ciutadanes que participen a les proves organitzades per l’Ajuntament de Barcelona sàpiguen que la seva participació contribueix a millorar la vida d’altres persones”.

L’obtenció d’aquests ingressos ve per dues vies, una a través de les inscripcions (de manera íntegra en el cas de la Cursa de la Mercè)  i un altra mitjançant la campanya de reciclatge de xips d’un sol ús o blanc –0,80 cèntims per cada xip retornat dels participants-.

D’aquesta manera i pel que fa a la Mitja Marató i a la Marató 2013, l’empresa RPM  -qui gestiona la prova i segons acord amb l’Ajuntament de Barcelona- ha destinat 24.900 euros del pressupost global de les proves a projectes solidaris. Concretament, a l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron (programa “Noves estratègies de prevenció de l’Ictus”); a l’entitat Superacció (programa “Triatló per a la Inclusió”); i a ACIDH (projecte “Forma’t i construeix”).

La Cursa de la Mercè va aconseguir una aportació solidària de 87.413 euros per a 8 entitats del tercer sector i els seus projectes. En concret, les entitats beneficiades van ser:

Associació de Cardiopaties Congènites: 19a edició  Gran Festa el Cor en suport als infants i joves amb problemes de cor de naixement.

Fundació Gresol Projecte Home: campanya de sensibilització ” Corro per a les addiccions ”

AMISI (Associació per a la Mediació Intercultural i Social amb Immigrants): projecte per a la dinamització de la pràctica esportiva i la inclusió social.

Fundació Pare Manel: casal menjador Estiu  2013.

El Casal dels Infants per a l’Acció Social als Barris: 30è aniversari del casal ‘Esport i Educació’, una oportunitat d’inclusió social.

Fundació Arrels: foment d’activitats esportives i d’oci.

Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona: Esport adaptat i salut per a persones amb discapacitat física.

Càritas: projectes diversos.

Per últim, la Cursa dels Nassos ha suposat l’aportació de més de 32.000 euros per a l’entitat Càritas, l’ONG Pallapupas i la Fundació Comtal.





Paraules clau

curses/ esport/ solidaritat/