El pressupost de Barcelona per al 2014 queda aprovat definitivament : Servei de Premsa

El pressupost de Barcelona per al 2014 queda aprovat definitivament

31/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El pressupost municipal de Barcelona per al 2014 ha quedat aprovat definitivament aquest dimarts, de manera que la capital catalana entrarà al nou any amb els nous comptes en vigor. A data de 31 de desembre, la Secretaria General de l’Ajuntament ha expedit una certificació que acredita que no ha estat presentada cap moció de censura amb candidat alternatiu a Alcalde durant el termini d’un mes, finalitzat ahir dilluns i obert el passat 29 de novembre, dia en què el Plenari del Consell Municipal va votar desfavorablement la proposta de pressupost general i aquest va quedar vinculat a una qüestió de confiança plantejada per l’alcalde, Xavier Trias.

Tal com estableix aquest mecanisme previst a l’article 197 bis de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, de Règim Electoral General, la confiança en l’alcalde ha quedat atorgada i el pressupost general s’ha aprovat automàticament a partir de la certificació de la Secretaria General i el posterior anunci al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

Així doncs, es dóna llum verda a un pressupost expansiu xifrat en 2.574 milions d’euros, que significa un increment de l’11,1% respecte l’estimació de tancament del 2013. Es tracta d’una aposta basada en el rigor i la transparència per garantir l’atenció de totes les necessitats, especialment de les persones més vulnerables, i per ser capaç de contribuir de forma decisiva a la reactivació econòmica. Compta, a més, amb una potent capacitat inversora, ja que es dota d’un total de 426,3 milions d’euros en despeses de capital, un increment del 22,1%. Aquesta xifra podria elevar-se fins als 527,8 milions, incloent els 101,5 provinents de l’operació de la nova gestió dels aparcaments municipals que, en el cas que així quedi aprovat pel Consell Plenari, es destinaran íntegrament a polítiques d’habitatge.

L’atenció a les persones –especialment les necessitats socials de les més vulnerables– i la generació de riquesa i llocs de treball es fixen com a principals prioritats d’uns comptes que destinen gairebé la meitat de la despesa corrent –903,1 milions– a polítiques socials i a garantir el manteniment, la seguretat i la millora de la qualitat urbana de tots els barris i districtes de la ciutat.





Paraules clau

aprovació definitiva/ Pressupost 2014/