El Districte de Sants-Montjuïc presenta l’avantprojecte de rehabilitació dels Jardins de les Tres Xemeneies a les associacions del Poble-sec : Servei de Premsa

El Districte de Sants-Montjuïc presenta l’avantprojecte de rehabilitació dels Jardins de les Tres Xemeneies a les associacions del Poble-sec

18/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Districte de Sants-Montjuïc ha iniciat el procés per tirar endavant el projecte de rehabilitació dels Jardins de les Tres Xemeneies, situats al barri del Poble-sec. Ahir es va presentar a les entitats i els veïns d’aquest barri, en el marc de la comissió de seguiment, l’avantprojecte bàsic que recull la proposta de disseny de l’espai i de millora dels diferents elements que el composen. Amb aquesta presentació s’obre un procés per tal de consensuar el projecte amb els futurs usuaris.

El projecte presentat i que engega aquesta fase de treball amb les entitats, preveu reorganitzar l’espai per una banda, i també millorar-ne tots els elements: el paviment, el mobiliari, l’enllumenat, els jardins i les zones amb usos específics com són els jocs infantils, o les petanques.  A més a més, està previst integrar en els jardins alguns elements de mida petita específics i especials per a la pràctica del patinatge urbà, com ara petites rampes o murets, iniciativa que en la reunió celebrada ahir va ser ben rebuda per les entitats i els veïns assistents.

El projecte, doncs, preveu les següents intervencions:

 

La distribució de l’espai als jardins es planteja amb zones diferenciades sota la filosofia que tots esdevinguin un lloc de trobada:

– La zona de plaça assolellada amb espai per seure.

– L’anomenada “casa central”, amb una nova pèrgola, paviment de cautxú i en la qual se situa l’ascensor d’accés al pàrquing subterrani que hi ha sota la plaça. El projecte preveu també reparar i posar en funcionament aquest ascensor.

– La zona arbrada lúdica amb paviment de formigó, en la qual s’incorpora un quiosc-bar.

– La zona de patinadors, en la qual hi continua havent-hi l’escenari millorat i alguns petits aparells dissenyats especialment per a la pràctica de les cabrioles sobre rodes.

El projecte també preveu conservar els murs de grafits al lloc on són, però s’instal·larà una il·luminació especial nova.

Els elements que singularitzaran la plaça seran els gronxadors integrats a la pèrgola metàl·lica, sobre un paviment de cautxú, els jocs infantils dispersos o l’aprofitament del mobiliari com els bancs, les escales d’accés a l’aparcament soterrat o les rampes i elements per als patinadors.

Els murets per seure a tocar de l’avinguda del Paral·lel s’allargaran. S’instal·larà també una font d’aigua i finalment es col·locarà nou arbrat, en concret a la zona anomenada casa central està previst plantar-hi xiprers, creant una referència visual domèstica i d’acolliment.
Una obra llargament reivindicada i un compromís del govern

El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha recordat que “aquesta actuació va ser un compromís del govern del Districte que es va incorporar al PAD”. Martí ha afegit que la reforma “és una actuació llargament reivindicada pel veïnat, així com una necessitat per dignificar l’entorn, juntament amb la rehabilitació integral del poliesportiu”, projecte que també s’està ultimant per tal d’executar-lo en els propers mesos.

 





Paraules clau

Poble-sec/ Sants-Montjuic/