Xavier Trias posa en valor l’”extraordinària feina” que fan les entitats socials per l’economia i les persones amb discapacitats de la ciutat : Servei de Premsa

Xavier Trias posa en valor l'”extraordinària feina” que fan les entitats socials per l’economia i les persones amb discapacitats de la ciutat

14/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde Xavier Trias ha inaugurat aquest matí la segona edició de la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social, acompanyat per la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.

Aquesta mostra, que tindrà lloc fins el proper 22 de desembre a Jardinets de Gràcia, té l’objectiu de promoure el compromís ciutadà i el voluntariat, i facilitar la col·laboració de la ciutadania amb les entitats. Les empreses d’economia social i les entitats que treballen en la inserció sociolaboral poden exposar i vendre els productes de qualitat que elaboren. Aquestes són empreses d’inserció, centres especials de treball i entitats d’inserció laboral que formen part de la Xarxa d’Economia Social de Barcelona. Es tracta de la segona edició de la Fira, on aquest any participaran 34 entitats.


11365990145_be9f659462_z

11366045875_0576cae1e2_z

L’alcalde ha destacat la importància de la fira “per donar a conèixer l’extraordinària feina social del conjunt d’entitats que hi participen i que competeixen amb productes de qualitat amb el doble objectiu de vendre i donar feina a gent amb problemes i discapacitats”. Per l’alcalde, “sense la feina d’aquestes entitats la ciutat seria pitjor”, i ha assegurat que “cal que la gent sàpiga que el que es fa aquí no és caritat, sinó que és gent capaç de fer feina ben feta”.

Un dels productes que es podran adquirir a la Fira és la Polsera Solidària, una iniciativa que també arriba a la segona edició amb l’objectiu de recaptar fons per projectes solidaris desenvolupats a la ciutat de Barcelona i que es destinaran a entitats de la ciutat.

La polsera no només es podrà comprar a la Fira a Solidària, sinó que també es podrà adquirir a través de les entitats de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. El preu de venda serà de 3€. La venda íntegra de la polsera serà a benefici per l’entitat.

Xavier Trias ha afirmat que el Nadal “és un moment en què la gent surt al carrer a comprar i pot quedar la sensació que només es fa consum; per això la polsera és tan important, perquè afegeix un valor solidari i de conscienciació a aquest consum”.

Aquest any la Polsera Solidària compta amb uns padrins d’excepció com són els futbolistes Sergi Busquets, Jordi Alba, Marc Bartra, Kiko Casilla i Sergio Garcia; la nadadora Erika Villaécija; els periodistes Toni Albà, Xavier Coral, Helena Garcia Melero i Agnès Marquès; i la model Judith Mascó.

La Fira i la Polsera Solidària són un exemple del compromís de l’Ajuntament de Barcelona per posar l’accent en el benestar de les persones i organitzar activitats que puguin ajudar a aquells que més ho necessiten. En el context de crisi que afecta al conjunt de la societat, el consistori està compromès amb la promoció i foment de la solidaritat en el marc d’una estratègia compartida amb el tercer sector i amb la societat, i ha dissenyat diferents iniciatives per donar suport als col·lectius menys afavorits i que estan patint de forma especialment accentuada els efectes de la crisi.

 

 





Paraules clau

Fira Solidària de Nadal d’Economia Social/