Els alcaldes de Barcelona i Lausana destaquen el paper de l’esport en la millora de la salut i la cohesió social, i en la dinamització de l’economia : Servei de Premsa

Els alcaldes de Barcelona i Lausana destaquen el paper de l’esport en la millora de la salut i la cohesió social, i en la dinamització de l’economia

11/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde de Lausana, Daniel Brélaz. Xavier Trias es troba a la ciutat helvètica on ahir, en el marc de la Cimera de la Unió Mundial de les Ciutats Olímpiques (UMVO), va assistir a la reobertura del Museu Olímpic de Lausana.

Els dos alcaldes s’han reunit aquest matí a l’Ajuntament de Lausana. A la reunió han tractat de diversos temes, però el focus principal ha estat l’esport i les noves tecnologies. Trias i Brélaz han acordat mantenir reunions bilaterals per aprofundir les relacions i col•laborar en aquests aspectes.

Tots dos han destacat la importància de l’esport pel desenvolupament de les ciutats, des de les seves diverses vessants, en la salut dels seus ciutadans, la cohesió social i, també, com a element dinamitzador de l’economia. Trias ha ressaltat la importància que tenen els clubs de les ciutats, especialment i intensament a Barcelona, per la tasca que realitzen de foment de l’esport. L’Alcalde Trias ha destacat que Barcelona és una ciutat de prestigi internacional en el món de l’esport. Precisament des d’ahir la ciutat de Barcelona ha passat a formar part del Comitè Executiu de l’UMVO, al costat de ciutats com la pròpia Lausana, Atenes, Los Angeles, Pequín i Rio de Janeiro, entre altres) i de membres del Comitè Olímpic Internacional.

L’Alcalde Trias també ha explicat a Brélaz l’aposta de Barcelona per esdevenir una ciutat de referència en el camp de les “smart cities” i les noves tecnologies, amb l’objectiu de millorar el benestar i la qualitat de vida de la gent. En aquest àmbit, Trias ha convidat la ciutat de Lausana a sumar-se a l’impuls del City Protocol que lidera la capital catalana. L’Alcalde Trias ha defensat també la importància de vincular les noves tecnologies amb l’esport.

Trias ha agraït el paper del seu homòleg de dinamitzador, com a President, de l’UMVO, així com el paper de la ciutat de Lausana com a catalitzadora olímpica. Per a la capital catalana i la seva gent, “Lausana està gravada a la nostra memòria emotiva, doncs va ser en aquesta ciutat on es va designar Barcelona seu dels Jocs Olímpics de 1992, el 17 d’octubre de 1986”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ lausana/