Barcelona, segona en l’índex mundial de ciutats esportives : Servei de Premsa

Barcelona, segona en l’índex mundial de ciutats esportives

10/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona ha quedat en segona posició d’entre 50 ciutats competidores en l’últim Índex de les Ciutats Esportives, feta per l’entitat Around the Rings en col·laboració amb la consultora suïssa TSE Consulting, que valora l’acollida de grans esdeveniments esportius, les instal·lacions esportives i la població activa i saludable de les ciutats.

La capital catalana només ha estat superada per Londres, la última seu dels Jocs Olímpics, i ha passat, del vuitè al segon lloc en un any. Aquesta és la segona edició de l’índex de les Ciutats Esportives. Aquest rànquing es determina per una combinació d’una votació pública en línia i un vot dels experts de la indústria dels esports.

Els resultats de l’Índex de la Ciutat Esportiva del 2013 són: Londres, que s’ha mantingut la ciutat esportiva líder després d’organitzar els darrers Jocs Olímpics i Paralímpics, seguida de Barcelona, Sydney, Melbourne, Pequín, Vancouver, Paris, Tòquio, Nova York i Ciutat del Cap.

En l’àmbit europeu, Barcelona se situa en aquest rànquing per davant de París (setena), Madrid (tretzena), Berlin (quinzena), Munich (setzena), Istanbul (dissetena) o Moscú (divuitena).

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat que “l’apropament dels grans esdeveniments d’aquests dos últims anys a la ciutadania, i el fet de dotar-los de contingut social i solidari els ha donat un valor afegit més que ha fet que els barcelonins i barcelonines se sentin més implicats i més orgullosos de la Barcelona esportiva, i alhora participar-hi amb veritable il·lusió, i això es transmet al visitant i a l’esportista”.

Segons Fandos, aquest bon posicionament de Barcelona en aquest rànquing internacional “és reflex de la capacitat organitzativa de la ciutat i la implicació dels ciutadans, així com que el fet de l’existència de clubs i entitats que treballen en l’esport base ens fa una ciutat esportiva de per se”. Així mateix, la tinenta d’alcalde ha valorat que la bona imatge de la ciutat projectada durant els Mundials de Natació BCN 2013 “és probable que hagin influït molt en aquesta votació, i el tret diferencial d’aquests Mundials ha estat precisament la implicació de tots els clubs de la ciutat, i no només els del món de la natació. La Barcelona inclusiva, com a vessant solidària, també ha estat molt present, perquè hem sabut fer que els Mundials fossin de tots”.





Paraules clau

esport/