L’Ajuntament obre un nou centre permanent d’acollida nocturna durant tot l’hivern per a persones que pernocten al carrer : Servei de Premsa

L’Ajuntament obre un nou centre permanent d’acollida nocturna durant tot l’hivern per a persones que pernocten al carrer

05/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutat de Barcelona disposarà d’un nou Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergència que obrirà durant els mesos d’hivern de forma ininterrompuda des del mes de desembre fins finals de febrer, per acollir les persones que pernocten a la via pública. Aquest nou centre, de titularitat municipal, disposarà de 75 places d’acolliment nocturn, i estarà gestionat pels Serveis d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest centre d’acollida permanent durant l’hivern, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, disposarà d’un nou equipament pioner on els Serveis d’Emergència Social treballaran per primera vegada des de l’àmbit de la prevenció, oferint una atenció integral a les persones que pernocten a la via pública, i on es treballarà de forma coordinada amb els treballadors socials per poder iniciar projectes d’inclusió social amb els usuaris.

La tinenta d’alcalde Maite Fandos, que ha visitat aquest matí el centre, ha destacat la importància d’aquets nou centre en la seva vessant preventiva. “Un dels objectius que té aquest servei és intentar que les persones usuàries entrin en un itinerari d’inclusió social”, ha dit Fandos, que també ha explicat que el centre ha entrat en funcionament aquesta mateixa nit i ha allotjat a 50 persones.

L’equipament estarà en funcionament durant els mesos d’hivern de forma preventiva i ininterrompuda en el marc de l’Operació Fred, que en el seus criteris d’activació i actuacions contempla la posada en marxa de centres d’acolliment per prevenir les conseqüències que una baixada de temperatures pot comportar sobre l’estat de les persones que pernocten al carrer.

L’Ajuntament suma així un centre més en el marc d’aquest dispositiu d’emergència per poder oferir una atenció integral. Tanmateix, es continuarà posant en marxa l’activació d’aquest dispositiu d’emergència quan les temperatures siguin iguals o inferiors a 0ºC i que comporta l’obertura d’un segon centre d’acolliment d’emergències que oferirà, com l’anterior centre, allotjament, alimentació, dutxes, rober i atenció psicosocial. Aquest nivell també suposa el reforç dels equips d’emergència del Centre d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament (CUESB) amb la col•laboració de Creu Roja (voluntaris i vehicles) distribuïts per tota la ciutat que detecten les persones sense sostre, informant-les de la possibilitat d’allotjar-les en aquest centre especialment habilitat i acompanyar-les fins el mateix centre.

L’Ajuntament de Barcelona ofereix una atenció integral a les persones sense sostre que garanteix itineraris personalitzats d’inclusió social i promou l’accés als recursos i serveis que fan possible la màxima autonomia personal. L’Ajuntament disposa de 851 places en els centres d’atenció a persones sense sostre entre els diferents recursos que s’ofereixen (centres de dia, centres de primera acollida, centres residencials d’atencions bàsiques, i centres residencials). A part, també disposa de 1.541 places en 17 menjadors socials municipals.





Paraules clau

Serveis Socials/