Trias: “Les entitats del Tercer Sector i les administracions públiques hem d’anar de la mà a l’hora d’impulsar polítiques socials” : Servei de Premsa

Trias: “Les entitats del Tercer Sector i les administracions públiques hem d’anar de la mà a l’hora d’impulsar polítiques socials”

27/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha participat aquesta tarda a la inauguració del IV Congrés del Tercer Sector Social que sota el lema “Avançar en igualtat i drets socials” se celebra a Barcelona fins divendres. A l’acte també hi ha assistit Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya; la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos; Francesc Homs, conseller de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya; Andreu Mas Colell, conseller d’Economia i Empresa; Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família; i Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. La Taula d’entitats del Tercer Sector de Catalunya agrupa i representa les entitats no lucratives que actuen en el camp social. La Taula està formada per 32 federacions i agrupacions i representa prop de 4.000 entitats socials de base, davant la societat en general i les administracions públiques.

L'alcalde de Barcelona ha participat aquesta tarda a la inauguració del IV Congrés del Tercer Sector Social que  porta per el lema "Avançar en igualtat i drets socials"

En la seva intervenció, l’alcalde Xavier Trias ha destacat que “en els moments complicats que vivim, de crisi econòmica, social, política i de les institucions, l’únic que no podem fer és desmoralitzar-nos”. Per a Trias, “Barcelona té l’obligació d’avançar i innovar, i una part de l’avenç és creure en el tercer sector, que té una importància clau”. L’alcalde ha dit que “cal ser coherents i aplicar polítiques constants any rere any, prioritzar la despesa social com a administració i entendre que aquesta despesa és una inversió a mig i llarg termini”. Per a l’alcalde, “és important buscar el partenariat amb entitats no lucratives, que estan en contacte amb la gent, i buscar acords com l’acord ciutadà, en el qual jo hi crec”.

L’alcalde Trias ha explicat que des de l’Ajuntament es manté el compromís de continuar garantint de manera eficient les necessitats bàsiques (alimentació i habitatge) de les persones vulnerables i que se seguiran prioritzant els convenis de cooperació amb les entitats del Tercer Sector, per multiplicar l’impacte dels recursos públics amb els de la iniciativa social. “Les entitats del Tercer Sector i les administracions públiques hem d’anar de la mà a l’hora d’impulsar polítiques socials”, ha afirmat l’alcalde. Xavier Trias ha destacat la feina de les entitats del Tercer Sector, més de 5.600 entitats que generen el 3% del PIB, i “veure el Tercer Sector com un sector creador de riquesa, activitat econòmica, llocs de treball, i generador de convivència i cohesió, que a més, està fent un gran esforç de professionalització”.

Trias ha remarcat “la força innovadora d’aquest sector” i ha dit que “cal veure que aquest model de treball dedicat a les persones, amb el Tercer Sector, ens farà avançar més que altres models econòmics”.





Paraules clau

Tercer Sector Social/