L’alcalde entrega les Medalles d’Honor 2013 : Servei de Premsa

L’alcalde entrega les Medalles d’Honor 2013

26/11/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, lliurarà avui les Medalles d’Honor 2013 en un acte que tindrà lloc a les 19:00 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest guardó el va crear l’Ajuntament de Barcelona l’any 1997 amb motiu de la commemoració del centenari de les agregacions dels municipis del Pla, fita històrica en la construcció de la Barcelona moderna.

Any rere any, un total de 25 ciutadans o entitats reben cada any aquest reconeixement, ja sigui a proposta del Consell Plenari Municipal o dels Consells de Districte. Aquests guardons són un reconeixement a aquells ciutadans i entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social hagin contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics.

 

ÀMBIT CIUTAT
Josep Vicenç Fabra i Muntadas. En reconeixement de la seva trajectòria empresarial i personal al capdavant de la companyia Fabra i Coats, i per la seva tasca en favor de les condicions socials i laborals dels treballadors.

Isidre Molas i Batllori. Per la seva destacada tasca acadèmica en les especialitats de ciència política i dret constitucional, com a historiador i en reconeixement de la seva trajectòria política en favor del pensament d’esquerres.

Sor Genoveva Masip. Pels seus més de seixanta anys de treball en favor de la integració social i d’ajuda a les persones necessitades i en risc d’exclusió.

Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS). Per la seva tasca humanitària i el seu compromís en la lluita per la independència i l’autodeterminació del poble sahrauí.

Jesús Portabella i Isidoro. Per la seva dedicació a la tasca de recuperació del patrimoni urbanístic i la història local de la ciutat de Barcelona a través  de l’estudi del nomenclàtor

CIUTAT VELLA
Antònia Vilàs Ferràndiz. A títol pòstum, per una vida dedicada a la poesia i la composició, en particular d’havaneres, i per la seva implicació en el barri de la Barceloneta.

Associació per a Joves TEB. Per la seva implicació en projectes que fomenten la inclusió social i la igualtat d’oportunitats, i pel seu compromís amb els moviments que lluiten activament contra el racisme i la xenofòbia al barri del Raval.

EIXAMPLE
Ballets de Catalunya, Associació Cultural. En el seu 60è aniversari, per la important tasca de dignificació i divulgació de la dansa tradicional i la cultura catalana en general.

Jordi Bonet i Armengol. Per la seva destacada labor en el camp de l’arquitectura i al capdavant de les obres del Temple Expiatori de la Sagrada Família.

SANTS-MONTJUÏC
Escola Miquel Bleach. Per la seva contribució en favor de la formació de les persones en els valors de la tolerància, la solidaritat i el respecte a la diversitat.

Josep Vicenç Ortiz i Barreda. En reconeixement de la seva contribució i col•laboració a la comunitat associativa en defensa dels interessos dels barris d’Hostafrancs, Sants i la Bordeta.

LES CORTS
Col·legi Paideia. Per una trajectòria en favor de l’atenció als nens i nenes amb discapacitat psíquica i d’aprofundiment en la millora dels mètodes d’aprenentatge.

Alfonso Huéscar Sánchez. A títol pòstum, pel seu constant esforç i dedicació al món associatiu, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes dels barris de la Maternitat i Sant Ramon.

SARRIÀ-SANT GERVASI

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. En el 150è aniversari de la inauguració del tren de Sarrià, per la seva contribució a la connexió entre el districte de Sarrià-Sant Gervasi i la ciutat de Barcelona, i amb altres punts de Catalunya, i a la vertebració interna entre cada un dels barris que enllaça.

Marta Mestres i Rodon. Per la seva labor com a presidenta de la Llar Mossèn Lluís Vidal, entitat de referència al districte de Sarrià-Sant Gervasi en l’àmbit de l’atenció a la gent gran.

GRÀCIA
Matilde Climent Gómez. En reconeixement de la seva vocació social i tasca comunitària com a  impulsora i directora del Banc d’Aliments de Gràcia Nord.

Espectarama, S.A. (Cinemes Verdi). Per una llarga trajectòria en el camp de la difusió cinematogràfica, amb una oferta de cinema de qualitat allunyada dels circuits comercials.

HORTA-GUINARDÓ
Federació de Comerç Cor d’Horta i Mercat d’Horta. Per la seva tasca en favor del comerç de proximitat al barri d’Horta i el foment de la col•laboració al barri entre els professionals del sector.

Taller Escola San Camil. Pels més de cinquanta anys de treball en favor de l’atenció de persones amb discapacitat, la seva integració sociolaboral i la sensibilització de la societat.

NOU BARRIS
Asociación Cultural Amigos de San Froilán. Per la seva contribució al foment de la convivència, la cohesió social i l’agermanament entre gallecs i catalans.

Fundación Yehudi Menuhin España. Per fomentar la integració educativa, social i cultural d’infants amb risc d’exclusió social a través de l’art i l’educació.

SANT ANDREU
Montserrat Cararach i Bruguera. Per la seva iniciativa en favor dels més necessitats i pel seu treball incansable, discret i constant per les persones del seu barri i de la seva ciutat des de la vessant professional i des del voluntariat

Juan José Moro Viñuelas. Per la seva iniciativa a favor de les persones amb discapacitat i la seva defensa del teixit associatiu com a clau per a la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes dels barris.

SANT MARTÍ
Club Esportiu Júpiter. Pels seus més de 100 anys d’història dedicada al món de l’esport i en defensa dels valors de la catalanitat.

Jordi Giró i Castañer. Pels seus vint anys de dedicació als altres des de l’acció veïnal, mantenint en tot moment la responsabilitat i el compromís per millorar la vida dels seus conciutadans.





Paraules clau

medalles d'honor/