L’Ajuntament de Barcelona manifesta el seu rebuig contra la violència envers les dones amb la signatura del Manifest Institucional Unitari : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona manifesta el seu rebuig contra la violència envers les dones amb la signatura del Manifest Institucional Unitari

25/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquets matí a la lectura del Manifest Unitari Institucional i al minut de silenci que s’ha portat a terme a la Plaça Sant Jaume en motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones que es celebra avui 25 de novembre. A l’acte també han assistit la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila.

Dia Internacional per a la Eliminació de la Violència Envers les Dones

L’Ajuntament de Barcelona manifesta el seu rebuig contra aquesta xacra social i es compromet a treballar per eradicar-la juntament amb la col•laboració de la societat civil i la resta d’entitats i institucions.

Aquest manifest està signat per la Generalitat de Catalunya; la Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Diputació de Lleida, Diputació de Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya, i l’Associació Catalana de Municipis.

Per commemorar aquest Dia Internacional l’Ajuntament de Barcelona ha penjat el símbol de la lluita contra la violència masclista, el llaç lila, en el balcó de l’Ajuntament i il•luminarà d’aquest color la font de Passeig de Gràcia amb Gran Via.

A més, durant aquests dies, els districtes de la ciutat recorden aquesta data amb tot un seguit d’actes organitzats juntament amb les entitats per conscienciar a la ciutadania sobre la violència de gènere.

Aquests actes s’emmarquen en les polítiques dutes a terme des de l’Ajuntament de Barcelona a través de la regidoria de Dona i Drets Civils en el marc del Pla Municipal per a la igualtat d’oportunitats real i efectiva entre dones i homes.

Aquest Pla Municipal té l’objectiu de millorar les intervencions per eradicar la violència masclista en totes les seves manifestacions, des de la intervenció integral, reforçant l’estructura i model de prevenció i atenció a través sobretot d’estratègies de sensibilització ciutadana front la problemàtica de la violència masclista ja que la violència contra les dones està profundament arrelada a les estructures socials, i si no s’incideix sobre aquestes, la violència no desapareixerà.

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’està realitzant un abordatge de la violència masclista des de la transversalitat i tenint en compte que adopta múltiples formes que requereixen respostes específiques i diverses. Entenent la violència masclista com a un fenomen estructural, l’Ajuntament destinarà els recursos necessaris per abordar-lo des de respostes específiques i diverses: la transversalitat, la coordinació i la cooperació interinstitucional i interdepartamental; la integralitat; la participació i corresponsabilització; l’accessibilitat la proximitat en les intervencions contra la violència vers les dones, tot contemplant la diversitat dels col•lectius femenins de Barcelona; la qualitat de la resposta; el coneixement de la realitat; i la millora del coneixement de serveis.





Paraules clau

violència envers les dones/