L’Ajuntament de Barcelona lliura les claus dels solars del Pla BUITS a entitats sense ànim de lucre : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona lliura les claus dels solars del Pla BUITS a entitats sense ànim de lucre

07/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 7 de novembre pel matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona l’acte formal de signatura dels contractes i de lliurament de les notificacions de cessió dels espais del Pla BUITS a les 12 entitats sense ànim de lucre guanyadores del concurs convocat perquè els gestionin i els donin un ús temporal durant tres anys.

Lliurament de claus dels solars del Pla BUITS a entitats sense ànim de lucre

L’acte formal ha estat presidit pel primer tinent d’alcalde Joaquim Forn i el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives. Joaquim Forn ha destacat que aquesta experiència “representa una aposta clara de col·laboració públic-privada, entre les entitats i l’administració, que té un valor afegit molt rellevant: la seva la vessant social”.

Antoni Vives, per la seva part, ha agraït a les entitats i associacions veïnals “la implicació i corresponsabilització que han assumit fent-se càrrec de la dinamització d’un espai públic”. “Sou pioners, juntament amb nosaltres, i afegiu valor cívic als solars. Haurem de treballar plegats, sou agents cívics amb un paper rellevant de funció publica. Iniciem un procés d’aprenentatge conjunt amb l’objectiu d’activar la ciutat”, ha dit Vives.

L’acte ha servit per lliurar-los les claus dels solars per tal que les entitats puguin començar a desenvolupar els seus projectes en els espais cedits tan aviat com vulguin . El Pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) és una iniciativa pionera a la ciutat de Barcelona que l’Ajuntament ha posat ta en marxa per afavorir la implicació de la societat civil en la definició, instal·lació i gestió d’aquests solars municipals buits on a curt termini no es preveu construir o donar-los un ús definitiu. A més, amb aquesta iniciativa, impulsada per Hàbitat Urbà es dóna un ús provisional que ajuda a recuperar, adequar i potenciar aquests espais com a punts de convivència del barri, evitant així mateix que aquests indrets concentrin pràctiques incíviques, usos no desitjats i situacions d’exclusió social.

Atenent les seves sol·licituds i les recomanacions de la Comissió Avaluadora del Concurs, l’Ajuntament de Barcelona ha fet un esforç per adequar bàsicament els espais amb una aportació de prop de 400.000 euros.  En general, s’han col·locat o renovat les tanques, s’han preparat les escomeses de serveis i s’han aplanat els terrenys. En el cas dels horts, s’han aportat terres.

 

buits

 

El concurs del Pla BUITS es va convocar a finals de l’any passat per tal de cedir la utilització i gestió temporal de 19 solars municipals a entitats, associacions i fundacions sense ànim de lucre. La Comissió d’Avaluació del concurs, formada per entitats, associacions i grups polítics, va declarar deserts 5 dels emplaçaments on, o bé no s’havien presentat propostes o les presentades no es van considerar suficients per dinamitzar l’emplaçament. Altres dues entitats o associacions han acabat renunciant a fer-se càrrec del solar.





Paraules clau

pla buits/