Trias destaca la trajectòria, l’aportació inqüestionable a l’estimació de la natura i el coneixement del país de l’Agrupació Excursionista de Catalunya : Servei de Premsa

Trias destaca la trajectòria, l’aportació inqüestionable a l’estimació de la natura i el coneixement del país de l’Agrupació Excursionista de Catalunya

06/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Trias, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha presidit l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu que l’Ajuntament atorga a l’Agrupació Excursionista de Catalunya. El 28 de juny de 2013, en el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona es va aprovar, amb el vot favorable de tots els grups municipals, l’atorgament de la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a l’Agrupació Excursionista “Catalunya” pels 100 anys de trajectòria en la promoció de l’excursionisme, així com pels grans alpinistes que la representen, destacant com una de les entitats esportives més dinàmiques i pioneres de la nostra ciutat”. Josep Antoni Pujante, president del Centenari, metge i alpinista, ha estat l’encarregat de fer la glossa de l’entitat.

Lliurament de la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu a l'Agrupació Excursionista Catalunya

L’alcalde ha destacat que aquesta medalla és un “merescut reconeixement” a una entitat que des de fa 100 anys està treballant, amb esforç i entusiasme, pel foment de l’esport i la cultura a Barcelona i a Catalunya. “La vostra trajectòria, centenària i impecable, ha suposat una aportació inqüestionable a l’estimació de la natura i el coneixement del nostre país”, ha dit l’alcalde que ha afegit que l’Agrupació Excursionista de Catalunya ha contribuït de manera important al respecte pel territori i a la consolidació de la nostra cultura i la nostra identitat com a capital de Catalunya.

L’alcalde ha destacat la feina de l’Agrupació per engrescar els més joves a participar d’un estil de vida saludable i per divulgar la pràctica de l’excursionisme, i ha expressat el seu reconeixement als alpinistes que formen part de l’Agrupació. Com ha assenyalat Trias, esport i cultura són un “binomi inseparable que ens dóna benestar, ens uneix i ens projecta al món”. A parer de l’alcalde l’Agrupació és un exemple del que és “fer pinya i treballar de valent, i això és el que necessita Barcelona, especialment en moments de crisi com els que vivim”.





Paraules clau

Agrupació Excursionista de Catalunya/ Alcalde Trias/ Medalla d'Or/