Les Corts crea l’Espai d’Inclusió 20+20+20 per sumar el treball d’entitats, administració, universitats i empreses per integrar les persones amb discapacitat : Servei de Premsa

Les Corts crea l’Espai d’Inclusió 20+20+20 per sumar el treball d’entitats, administració, universitats i empreses per integrar les persones amb discapacitat

06/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de les Corts impulsa l’Espai d’Inclusió 20+20+20 com a òrgan d’acció, reflexió i interacció on entitats de persones amb discapacitat, entitats del tercer sector i agents econòmics i de coneixement s’uneixen per compartir i generar coneixement i experiència per ampliar les accions i estratègies per una societat inclusiva.

L’objectiu principal d’aquest Espai d’Inclusió és erigir-se en marc de col•laboració entre els participants per compartir experiències i coneixement aplicable a la millora de les condicions i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i de la societat en general. Es pretén generar un espai on engegar iniciatives que afavoreixin la participació activa de les persones amb discapacitat a les dinàmiques del barri, del districte i de la resta de la ciutat.

Per al tinent d’alcalde i regidor de les Corts, Antoni Vives, “aquesta és una acció clau per seguir avançant en la millora de la qualitat i condicions de vida de les persones amb discapacitat i de tota la societat”. Per a Vives, “volem ajudar que aquest Espai d’Inclusió 20+20+20 sigui el grup que doni impuls i acompanyi aquest treball d’entitats, empreses, universitats, administració, etc. que ha de fer dels nostres barris barris inclusius que incloguin a tothom, treballant amb tothom i per a tothom”.

L’acte de constitució dóna el tret de sortida al treball de tots els agents implicats, que s’adheriran a l’Espai d’Inclusió per comprometre’s a tirar endavant com a compromisos oferir espais de trobada, promoure l’intercanvi de coneixement i experiències, oferir assessorament, potenciar l’oferta de serveis, accions formatives i organització d’activitats i difondre bones pràctiques, a més, des del món empresarial es tindrà en compte al sector social del districte davant de qualsevol necessitat empresarial, i es donarà difusió a través dels diferents mitjans de les activitats que desenvolupen aquestes empreses i institucions, així com el seu suport en les diferents accions dutes a terme.

Una acció clau en el Pla d’Actuació per a la Inclusió al Districte de les Corts

Les Corts aprofundeix així en el treball del Pla d’Actuació per a la Inclusió, com una de les línies de treball al districte, amb l’objectiu de ser referent i liderar un nou impuls des de l’Ajuntament de Barcelona a la inclusió, recollint la tradició del districte, que aglutina el treball de 22 entitats que s’organitzen per incloure, reforçar i integrar les persones amb discapacitat en les activitats diàries de la ciutat des de fa anys.

Des de la creació d’aquest clúster de la inclusió al districte, al 2011, ja s’ha començat a treballar en la creació de noves aliances per la inclusió, amb la creació d’aquest Espai per a la Inclusió 20+20+20; l’elaboració d’una agenda d’activitats inclusives; facilitar l’accés al món laboral i esdevenir un districte que programa “per a tothom i pensant en tothom”. Entre altres accions, s’ha desencallat el projecte del nou edifici per a l’Escola Paideia d’Educació Especial a l’àmbit de la Colònia Castells, s’ha incrementat els imports de les subvencions a entitats al conjunt de projectes per la inclusió en la convocatòria 2013 i s’han iniciat de les activitats a l’Ateneu de Fabricació de les Corts a l’antiga fàbrica Campabadal amb la inclusió com a eix vertebrador.

L’Espai d’Inclusió 20+20+20 aglutina les 22 entitats que treballen amb persones amb discapacitat a les Corts, altres entitats, empreses i universitats com el FC Barcelona, La Caixa, El Corte Inglés, el RACC, Bluespace, la UB, la UPC, la Fundació Pere Tarrés, el Roca Gallery, l’Illa Centre Comercial, el Gremi d’Hotelers, Decathlon o el Reial Club de Polo, entre altres.





Paraules clau

inclusió/