L’Ajuntament de Barcelona treballa en un conveni per convertir Torre Garcini i Can Ripoll en equipaments municipals : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona treballa en un conveni per convertir Torre Garcini i Can Ripoll en equipaments municipals

05/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona treballa en un conveni urbanístic que té per objectiu poder adquirir dues finques actualment de titularitat privada i destinar-les a equipament públic municipal. Es tracta la Masia de Can Garcini, i el jardí que l’envolta, situada al del carrer Xiprer 40-46  d’Horta-Guinardó,  i de Can Ripoll, als números  49-51 del carrer Alfons XII, a Sarrià- Sant Gervasi.

El conveni que s’està treballant amb la propietat d’ambdues finques, del grup Nuñez i Navarro,  preveu transferir l’edificabilitat prevista a la Masia de Can Garcini, de 24 habitatges, a una finca del carrer c/ Montevideo, 33-55, a Sarrià-Sant Gervasi, finca on el planejament vigent ja preveu la construcció  de 6 habitatges, el que fa un total de 5.505 m²st edificables i 30 habitatges.

La regidora d’Horta-Guinardó, Francina Vila i el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers, han defensat el guany que suposaria per a la ciutat recuperar i protegir aquestes dues finques que durant molts anys les entitats veïnals han reclamat poder conservar.

Francina Vila ha assegurat que “estem treballant des del principi del mandat per donar compliment a aquest  compromís electoral, salvar Torre Garcini, que  és molt important pel barri del Guinardó. Amb aquest acord aconseguim que la propietat no enderroqui Torre Garcini  i iniciem el procés  de negociació política per poder-ho aprovar amb consens de tots els grups, de manera que d’aquí a uns anys Torre Garcini sigui com tots volem un equipament municipal i puguem decidir entre tots els usos que li volem donar”.

El regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers, ha assegurat que “recuperar  pels veïns Can Ripoll, al cor del barri de Sant Gervasi-Galvany, és una vella reivindicació i un compromís del Districte. Confiem que puguem consensuar i pactar amb la resta de grups i veïns els usos d’aquest futur equipament municipal”.

El conveni, que encara no ha estat signat, ha de ser sotmès a una llarga tramitació administrativa per part de l’Ajuntament i requereix també una Modificació puntual del Pla general metropolità d’àmbit discontinu per promoure aquests canvis. Es tracta d’una operació d’interès públic i que en el seu conjunt no comportaria ni increment d’edificabilitat, ni increment de la densitat d’habitatges.





Paraules clau

Can Ripoll/ equipaments/ Torre Garcini/