L’alcalde demana la implicació de la ciutadania, de les empreses i de totes les institucions en la lluita contra la sida : Servei de Premsa

L’alcalde demana la implicació de la ciutadania, de les empreses i de totes les institucions en la lluita contra la sida

30/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha demanat avui “la implicació de tota la ciutadania, de les empreses, i de totes les institucions, siguin públiques i privades” per a seguir lluitant contra la Sida, per contribuir a la sensibilització, a la prevenció i per a seguir promovent la investigació i la recerca. Trias ha participat aquest matí, juntament amb el president de la Fundació contra la Sida, Bonaventura Clotet, a la presentació de la nova edició de la campanya ‘Barcelona dóna la cara per la Sida’, que celebrarà el seu acte central, la Gala de la Sida, el proper 25 de novembre al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Presentació de la 4a Edició de la Gala de la SIDA

Trias ha estat acompanyat a la presentació, que s’ha fet a l’Ajuntament de Barcelona, pels ambaixadors de la Fundació, Miguel Bosé i Genoveva Casanova, i per la tinenta d’alcalde Maite Fandos i la Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta.

L’alcalde ha recordat que Barcelona “és una ciutat de referència en la lluita contra la Sida, amb investigadors de primera línia i amb una societat civil implicada de manera molt activa”. Ha recordat que la ciutat va ser seu, a l’octubre, del Congrés Internacional de la vacuna de la Sida, amb l’assistència d’un miler d’experts.

En aquest àmbit, Trias ha recordat que “els avenços són evidents i tenim motius per a l’esperança, però això no vol dir que haguem vençut la malaltia i, per tant, no podem abaixar la guàrdia”. Per això ha instat les institucions a “seguir promovent campanyes per conscienciar la ciutadania que tots podem contreure la malaltia si no ens protegim” de la mateixa manera que ho està fent l’Agència de Salut Pública de Barcelona, a les escoles i instituts d’educació secundària.

Més enllà d’aquesta tasca diària, l’alcalde ha renovat el suport de la ciutat amb la Fundació contra la Sida, i ha anunciat que enguany s’il·luminaran de vermell les fonts de la ciutat el dia 25 de novembre, en ocasió de la celebració de la Gala de la Sida, l’acte central de la campanya de conscienciació ‘Barcelona dóna la cara per la Sida’, organitzada per la Fundació. De la mateixa manera, el dia 1 de desembre, Dia Internacional de la Sida, s’il·luminaran els edificis més emblemàtics de la ciutat, entre ells, la façana de l’Ajuntament de Barcelona, el MACBA, el Liceu, el Palau de la Música, etc..

 





Paraules clau

sida/