L’Alcalde Trias ressalta que un dels problemes del sistema sanitari és que qui té les competències no recapta els diners amb que es finança : Servei de Premsa

L’Alcalde Trias ressalta que un dels problemes del sistema sanitari és que qui té les competències no recapta els diners amb que es finança

29/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat a l’acte d’inauguració del IV Congrés Internacional Dependència i Qualitat de Vida, que organitza la Fundació Edad & Vida. El congrés, que se celebra entre avui i demà, reuneix professionals, representants de l’administració i dels agents socials que treballen per a millorar la qualitat de vida de les persones grans i en situació de dependència. L’objectiu és analitzar els diferents models de serveis d’atenció a la dependència fixant-se també en l’experiència d’altres països. A l’acte hi ha participat la ministra de Sanitat, Ana Mato; el conseller de Sanitat, Boi Ruiz; el president de la fundació Edad &Vida, Higini Reventós, entre d’altres.

IV congrés Intrernacional de la Qualitat de Vida i la Dependència

L’alcalde ha donat la benvinguda als assistents al congrés i ha expressat una certa “enyorança” de les seves èpoques de metge. Trias ha explicat que el sistema sanitari català, i espanyol, “és un sistema universal, equitatiu, amb un gran nivell de qualitat, i això, sovint, s’oblida. És un sistema potent i barat, gastem poc en relació a altres països i oferim una bona qualitat”. A parer de l’alcalde un dels problemes del nostre sistema sanitari és que “qui té les competències no recapta”.

Trias ha assenyalat que model sanitari està acusant l’actual crisi econòmica i social, amb alts graus de desocupació; i els canvis demogràfics viscuts a Catalunya, tant per l’augment de la població d’un milió i mig de persones en els darrers anys com l’augment de l’esperança de vida. L’alcalde ha assenyalat que a l’entorn de la sanitat seguim amb “problemes eterns”, com qui legisla, finança, assegura, planifica i proveeix els serveis. A parer de l’alcalde és fonamental tenir clar qui planifica, i referent als serveis, Trias ha destacat que cal obrir la provisió a entitats perquè “el problema més greu que tenim no és la sanitat o l’atenció social, és l’atur, i tenim sectors capaços de crear riquesa i ocupació com el Tercer Sector”. “Millor apostar per ell que pagar per l’atur”, ha conclòs Trias.





Paraules clau

Dependència/ qualitat de vida/