L’alcalde Trias destaca la necessitat de col·laborar amb el Tercer Sector per lluitar contra la pobresa : Servei de Premsa

L’alcalde Trias destaca la necessitat de col·laborar amb el Tercer Sector per lluitar contra la pobresa

17/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, afirma que cal col·laborar amb el Tercer Sector, un sector generador de riquesa, per lluitar contra la pobresa. Trias ha participat aquesta tarda a l’acte institucional del Dia Internacional per l’eradicació de la pobresa. A l’acte també hi ha assistit Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports; Neus Munté, consellera de Benestar i Família; Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector; Míriam Acebillo, presidenta de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament, la Pau i els Drets Humans; i representants de les entitats del Tercer Sector. Durant l’acte ha tingut lloc la lectura d’un Manifest per part de representants de membres de la Taula del Tercer Sector i membres de la Federació d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament.

Dia Internacional per l'Eradicació de la Pobresa

L’alcalde ha afirmat que la greu crisi econòmica i la situació complexa que vivim ens obliga a prendre decisions, per ser capaços de capgirar les coses. A parer de Trias la societat ha assolit un bon estat del benestar “però ara, en aquests moments crítics, cadascú des del seu lloc ha de treballar per mantenir-lo”. L’alcalde ha lamentat que en èpoques de bonança es dilapidessin recursos i ha apostat per corregir la situació i actuar de manera diferent.

Trias ha explicat que des del govern que encapçala, i per fer front a aquesta complexa situació i poder entendre les persones, s’ha apostat per la solvència financera i per no créixer amb dèficits desorbitats.

Trias ha explicat que Barcelona és una ciutat d’èxit, però alhora a la ciutat hi ha problemes socials greus. En aquest sentit, ha incidit en la necessitat que la riquesa que es crea a la ciutat repercuteixi en el benestar de la seva gent. Aquest benestar passa també per aconseguir una bona convivència i cohesió socials, que per a Trias no serà possible sense habitatge i treball dignes. Trias ha destacat la necessitat de gastar bé els diners, de treballar per impulsar l’ocupació i reactivar l’economia, de poder fer un parc públic d’habitatge a preu assequible, en aquest punt ha demanat el suport dels grups polítics per poder-ho realitzar.

L’alcalde també ha afirmat que l’Ajuntament també ha de respondre a necessitats bàsiques, com l’alimentació, que s’han de garantir però no fent caritat sinó fent prevenció, “una prevenció, ha dit que no hem sabut fer en èpoques de bonança”. L’alcalde ha afirmat que les administracions “no ho podem fer soles” i ha demanat recolzar-se en el Tercer Sector, “un sector generador de riquesa”.

“Hem d’eradicar la pobresa”, ha assenyalat, afegint que “cal canviar la cultura del país, no serà fàcil, el moment és complicar, però no ens podem permetre no fer avançar el país i la seva gent”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ pobresa/