Trias: “Cal que fem ciutat des de la solidaritat i la convivència perquè la gent que està en una situació límit en surti i s’integri a la societat” : Servei de Premsa

Trias: “Cal que fem ciutat des de la solidaritat i la convivència perquè la gent que està en una situació límit en surti i s’integri a la societat”

12/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a l’acte d’inauguració de la Casa de la Solidaritat de la Comunitat de Sant Egidi a Barcelona, rehabilitada recentment al carrer Ataulf. A l’acte hi han assistit, entre altres, Maite Fandos, quarta tinenta d’alcalde i regidora de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports; Andrea Riccardi, Fundador de la Comunitat de Sant Egidi; Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Barcelona; i Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona.

Inauguració Casa de la Solidaritat

En la seva intervenció, l’alcalde ha expressat admiració per la feina que desenvolupa la Comunitat Sant Egidi, i ha afirmat que la inauguració d’aquest centre és també molt important per a l’Ajuntament. “En aquests moments el més important és com integrar la gent que ha vingut de fora, com aconseguir entre tots tenir objectius comuns i entendre que cal que fem ciutat des de la solidaritat i la convivència perquè la gent que està en una situació límit en surti i s’integri a la societat”, ha assegurat.

L’alcalde ha donat la benvinguda a Andrea Ricardi, fundador de la Comunitat de Sant Egidi, i ha destacat que la promoció dels valors de la pau, la solidaritat i sobretot el gran compromís social de Sant Egidi a favor dels grups més desfavorits. Trias ha explicat que ha pogut comprovar la feina duta a terme per la Comunitat de Sant Egidi a Barcelona, on les seves connexions amb la ciutat són molt estretes i en base a una intensa col·laboració per respondre a les persones que més ho necessiten. També ha assenyalat que aquesta Casa de la Solidaritat és “un nou espai molt positiu, no només des del punt de vista de la caritat i d’ajudar-nos els uns als altres, sinó que es converteix en un punt de trobada que permet fer ciutat i convivència”.

L’alcalde ha destacat la feina “absolutament admirable” que fan els voluntaris donant suport a les persones que no tenen prou recursos, i ha recordat que, com a alcalde, té com a primera prioritat l’atenció a les persones. En aquest sentit, Trias ha explicat que es treballa conjuntament amb les entitats del Tercer Sector Social per a garantir de manera eficient les necessitats alimentàries de les persones vulnerables. “Hi ha moltes coses que l’Ajuntament no pot fer sol, sinó que es poden fer molt millor des de la col·laboració amb la societat civil”, ha finalitzat Trias.

La Comunitat de Sant Egidi és una associació pública de laics de l’Església de la qual formen part més de 50.000 persones. A Barcelona, des de fa més de 20 anys, aquesta comunitat treballa amb persones que viuen al carrer, gent gran, estrangers i famílies sense recursos. A més de la Casa de la Solidaritat inaugurada avui, la Comunitat de Sant Egidi té altres centres a Barcelona: tres centres d’acollida i atenció a persones grans al Raval, a l’Eixample i a la Mina; l’escola d’idiomes Sant Llàtzer, on es dóna formació i que també té servei d’acollida per a estrangers i persones que viuen al carrer; i l’Escola de la Pau a la Mina i a la Barceloneta.





Paraules clau

convivencia/ Sant Egidi/ solidaritat/