L’Ajuntament de Barcelona rep el Premi ASPACE i de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral per la seva contribució a favor del col·lectiu : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona rep el Premi ASPACE i de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral per la seva contribució a favor del col·lectiu

11/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, recollirà demà el guardó que ha atorgat la Confederació ASPACE i de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) a l’Ajuntament de Barcelona com a institució pública que ha contribuït de forma significativa en la consecució dels objectius de les 73 entitats que en formen part.

L’acte s’emmarca dins de les activitats de la celebració anual d’aquestes entitats en ocasió del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que es faran a Barcelona dissabte i diumenge, i que tenen previst reunir més de 400 persones entre familiars, professionals i persones amb paràlisi cerebral de tot l’Estat espanyol. Les jornades compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, i la regidora Irma Rognoni participarà en la seva inauguració, dissabte a les 16 hores, a l’Hotel Barceló Sants.

Dissabte al matí, els carrers de Barcelona també acolliran la carrera “En marxa per la paràlisi cerebral”, la tercera edició d’aquesta cursa solidària, que ja compta amb 2.000 inscrits i que sortirà del carrer Sant Ramon Nonat (Zona Universitària). La cursa té 2 circuits, un de 1 quilòmetre i un altre de cinc, i té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la paràlisi cerebral, la tercera causa de discapacitat de l’Estat espanyol.

El 94% dels casos de paràlisi cerebral es produeixen durant la gestació o el part. El 6% restant adquireix la paràlisi cerebral durant els seus primers anys de vida. La meitat de les persones amb paràlisi cerebral té discapacitat intel•lectual. El 33% necessita assistència ens els desplaçaments i el 25% requereix sistemes alternatius de comunicació.

La Confederació ASPACE, un organisme d’abast estatal, té seu a Barcelona i gràcies a la cessió de sòl que va fer-los l’Ajuntament de Barcelona, en un futur immediat podran ampliar les seves instal•lacions amb un equip residencial i millorar els serveis que presten a l’actualitat, un dels quals és un centre d’atenció a la petita infància.

La regidora Irma Rognoni ha considerat que “la ciutat de Barcelona pot sentir-se orgullosa pel guardó. És un reconeixement als esforços de les entitats així com de tot l’equip de la ciutat que ha està fent possible el repte de dignificar l’àmbit de la diversitat funcional.
Ha afirmat que “la col•laboració amb ASPACE ha de seguir sent estreta, com ho ha estat en els últims temps, perquè duen a terme una tasca molt important per la ciutat. Ajuden les persones amb paràlisi cerebral a guanyar autonomia personal i fer vida independent des de les primeres etapes de la seva vida fins que són grans”.





Paraules clau

Paràlisi Cerebral/