L’Ajuntament demana no utilitzar el vehicle privat per entrar i sortir de Barcelona o moure’s per la ciutat durant la tarda de la Diada Nacional de Catalunya : Servei de Premsa

L’Ajuntament demana no utilitzar el vehicle privat per entrar i sortir de Barcelona o moure’s per la ciutat durant la tarda de la Diada Nacional de Catalunya

09/09/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Barcelona acollirà l’11 de setembre alguns dels principals actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya, així com també el pas de la Via Catalana cap a la Independència, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana. Les característiques i recorregut de la Via Catalana cap a la Independència així com la coincidència amb altres convocatòries al llarg del dia, provocaran un clar efecte sobre la mobilitat a la capital catalana.

Amb l’objectiu de facilitar el correcte desenvolupament de totes les activitats, l’Ajuntament de Barcelona demana no utilitzar el vehicle privat per entrar i sortir de Barcelona durant la tarda de l’11 de setembre, i en cas que sigui imprescindible fer-ho de forma planificada i fora dels horaris on es preveu més problemes de trànsit (entre les 16:00 i les 19:00 hores).

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra treballaran tant a la ciutat com també en l’entorn metropolità i en els accessos a la ciutat per ajudar a minimitzar els problemes de mobilitat que es pugui produir i garantir la seguretat de les persones. Els serveis municipals i d’emergència estaran operatius per garantir el correcte desenvolupament de tots els actes i convocatòries previstes.

El dispositiu municipal garantirà també la mobilitat necessària pels centres sanitaris i hospitalaris i altres serveis d’emergència com els Bombers. El pas de vehicles de serveis o emergència estarà garantit, tal i com s’ha acordat amb els organitzadors de la Via Catalana.

Les concentracions convocades, la coincidència de les mateixes i les seves característiques obliguen a disposar d’un operatiu de mobilitat excepcional i a recomanar mesures extraordinàries. Cal tenir present que també coincideix la celebració a Barcelona del congrés mèdic de l’ERS, al recinte de Gran Via, amb més de 20.000 assistents.

L’Ajuntament demana la col·laboració de tots els ciutadans i ciutadanes i insisteix que l’ús del vehicles per moure’s per la ciutat no és en cap cas aconsellable, especialment durant la tarda, tenint en compte les característiques, recorreguts i ubicacions de les concentracions convocades. Per aquest motiu, especialment al llarg de la tarda, es produiran talls parcials o totals de trànsit en els carrers afectats pel recorregut de la Via Catalana.

El web www.bcn.cat i el 010 oferiran informació actualitzada. També es podrà seguir l’actualitat de la jornada a través dels comptes de twitter @barcelona_cat, @barcelona_GUB, @BCN_Mobilitat, @barcelona_010, @TMBinfo. Es recomana utilitzar els telèfons d’emergències, 080, 092 i 112 per notificar qualsevol incidència destacable.

La jornada pot presentar també algun problema pels turistes o les persones que tinguin un vol planificat per l’11 de setembre. L’Ajuntament de Barcelona ha contactat amb Turisme de Barcelona, el Gremi d’Hotels de Barcelona i les associacions d’apartaments turístics i albergs (Apartur i Acatur) per tal que recomanin als visitants anar a l’aeroport amb tren o bé planificar el trajecte abans de les 16:00 hores, donat que el servei d’Aerobús i la mobilitat en superfície es veurà afectada, especialment a la tarda. Els serveis de bus turístic resultaran afectats.

Les principals recomanacions de cara a l’11 de Setembre són les següents:

– Evitar l’ús del cotxe per entrar i sortir de Barcelona i per moure’s per la ciutat, especialment entre les 16:00 i 19:00 hores. En cas que sigui necessari, fer-ho de forma planificada i fora de l’horari on es preveuen més problemes de trànsit

– Utilitzar la xarxa de metro i tren, atès que la xarxa de bus quedarà alterada. Sempre que sigui possible, fer els desplaçaments a peu

– Utilitzar els telèfons d’emergències per notificar incidències i informar-se de totes les afectacions de serveis o trànsit a través dels telèfons, webs i xarxes socials oficials

– Planificar l’anada a l’aeroport amb tren o bé abans de les 16:00 hores. El servei d’Aerobús es veurà afectat al llarg de tota la jornada, especialment a la tarda

 

La Via Catalana, a Barcelona

Es preveu que a partir de les 16:00 hores hi poden haver les primeres afectacions de trànsit per la formació de la Via Catalana per la Independència. Les afectacions, en alguns casos, seran totals si les característiques del carrer o l’aglomeració de persones així ho aconsellen. Aquestes afectacions al trànsit podrien allargar-se fins a les 19:00 hores aproximadament.

barcelonav

 

Ruta 1 (cadena centre, de nord a sud)

Eduard Maristany – pl. Llevant –- av. Diagonal – Pl. de les Glòries – av. Diagonal – Lepant – Provença – Sardenya – Mallorca – Marina – av. Meridiana – pg. Pujades – Parc de la Ciutadella (pg. Til·lers, pl. Joan de Fiveller, monument a Prim, porta de l’av. Marquès de l’Argentera) – pg. Picasso – Princesa – Allada-Vermell – Montanyans – Pou de la Figuera – Gombau – av. Francesc Cambó – av. Catedral – Bisbe – pl. Sant Jaume – Ferran – La Rambla – pl. Catalunya – pg. de Gràcia – Pl. Joan Carles I – Av. Diagonal – Pl. Francesc Macià – Av. Diagonal – Loreto – pl. Doctor Ignasi Barraquer – Trav. de les Corts – Collblanc.

Ruta 2 (cadena litoral, de nord a sud)

Eduard Maristany – Parc del Fòrum – pg. Marítim de la Nova Mar Bella – pg. Marítim de la Mar Bella – pg. Marítim del Bogatell – pg. Marítim de la Nova Icària – Parc del Port Olímpic – Marina – pg. Marítim de la Barceloneta – Parc de la Barceloneta – pg. Salvat Papasseit – Doctor Aiguader – Carbonell (pont) – Doctor Aiguader – pl. Pau Vila – Pla de Palau – pg. Isabel II – pg. Colom – pl. Portal de la Pau – pg. Josep Carner – pl. Drassanes – av. Paral·lel – pl. Espanya – Creu Coberta – Sants – Collblanc.





Paraules clau

11 de setembre/ diada/ via catalana/