L´alcalde destaca el paper de l´esport com a ?eina bàsica per generar riquesa? a Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde destaca el paper de l´esport com a ?eina bàsica per generar riquesa? a Barcelona

03/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat avui el paper de l´esport ?com a eina bàsica per a generar riquesa a Barcelona més enllà del seu caràcter fonamental de cohesió social?. Trias ha assistit avui a la presentació de les instal·lacions dels X Games Barcelona, que se celebraran a l´entorn de l´Anella Olímpica entre els dies 16 i 19 de maig, i on està previst que hi participin uns 200 atletes de l´àmbit dels esports extrems.

Trias ha agraït l´organització per haver triat Barcelona per a dur a terme la seva primera gran competició europea, i ha recordat que esdeveniments com aquests ?exporten la marca Barcelona arreu del món?. ?Barcelona ja va tenir un gran impuls amb un altre esdeveniment esportiu, els Jocs Olímpics. Ara, amb els X Games, impulsem de nou la marca Barcelona i la seva imatge de ciutat dinàmica i oberta al món?, ha afegit.

Xavier Trias ha recordat que l´esdeveniment reportarà a la ciutat un retorn d´uns 42 milions d´euros per cadascuna de les tres edicions que acollirà (fins a 2015), i generarà uns 1.000 llocs de treball. A més, ha recordat que les imatges que es difondran de la competició arribaran a més de 400 milions de llars d´arreu del món, i això ?suposa una promoció de la ciutat difícil de pagar?.

El vicepresident de ESPN, Chris Stiepock, i el codirector general dels X Games, Josep Maria Casanovas, han acompanyat l´alcalde i la tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, a l´esplanada de l´Anella Olímpica, on s´estan construint dos dels espais que acolliran les competicions, que també ocuparan el Palau Sant Jordi, la piscina de Salts i l´Estadi Olímpic.

Durant la presentació, Maite Fandos ha anunciat que la ciutat tindrà tres skate parks nous a final de mandat: a la Mar Bella (Sant Martí), on s´ampliarà fins a 1.700 metres quadrats la instal·lació ja existent; a les Corts i a Nou Barris. L´Ajuntament de Barcelona té previst que l´ampliació del skate park de Mar Bella, que ara compta amb uns 300 metres quadrats, estigui finalitzat abans d´acabar aquest any.

Així mateix, ha anunciat que enguany també es començarà a fer algunes adaptacions en espais on en aquests moments es practica el patinatge, com places i parcs, a través de la col·locació de diferents elements ?rampes, escales, calaixos de formigó i baranes?especialment assenyalats per a la pràctica del skate, tal com demanen entitats i practicants d´aquest esport.

Aquests espais, de petit format, estaran ubicats a la Barceloneta, Sant Andreu i Sants-Montjuïc. A més, es crearà un circuit de BMX a l´entorn del Velòdrom d´Horta (Horta-Guinardó), perquè es converteixi en l´epicentre de la pràctica de la bici en les seves diferents modalitats.

La ciutat preveu, a més, que els X Games, un cop finalitzi la última edició al 2015, deixin a la ciutat un skate park amb capacitat per a acollir competicions internacionals.





Paraules clau