L´Ajuntament aprova el projecte d´actuacions per regular els accessos a la zona monumental del Park Güell : Servei de Premsa

L´Ajuntament aprova el projecte d´actuacions per regular els accessos a la zona monumental del Park Güell

14/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Govern de l´Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte d´actuacions per a la regulació dels accessos a la zona monumental del Park Güell amb l´objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i de protegir el patrimoni artístic i cultural de la ciutat. El projecte, que inclou les instal·lacions necessàries per a la regulació dels accessos a la zona monumental per un import aproximat de 2,2 milions d´euros, se sotmetrà a informació pública durant un termini de 30 dies hàbils.

La Comissió de Govern també ha acordat encarregar a Barcelona de Serveis Municipals SA (B:SM) la gestió de la zona monumental del Park Güell als efectes d´assegurar la seva protecció davant del seu interès cultural i evitar-ne l´ús massiu en horari turístic. La finalitat de l´encàrrec de gestió és protegir de manera eficaç la zona més fràgil i massificada del parc en horari turístic.

La regulació d´accessos contempla tres tipus de modalitats:

– Lliure accés a qualsevol hora del dia i per qualsevol punt del parc pels veïns del barris adjacents (El Coll, Vallcarca i Penitents, la Salut, el Carmel i Can Baró) i per la comunitat educativa de les escoles de l´entorn més immediat.
– Entrada gratuïta per a qualsevol persona que es vulgui inscriure en el registre de visitants del Park Güell.
– Tarifa d´entrada per a visitants; el preu serà de 5,79 euros (7 euros amb l´IVA) pels visitants que realitzin la compra amb antelació i de 6,61 euros (8 euros amb l´IVA) en cas d´efectuar-la el mateix dia de la visita. Es contemplaran descomptes a diferents col·lectius.

L´aforament màxim permès a la zona monumental serà de 800 visitants per hora. S´afegirà una reserva de 100 entrades per a les persones inscrites prèviament en el registre de visitants del Park Güell. Els veïns del barris adjacents no es veuran afectats en el còmput de l´aforament.

Està previst que la regulació d´accés s´iniciï el mes d´octubre de 2013 i s´han establert els següents horaris per a la zona monumental:

Temporada d´hivern ? de 8:30h a 18:00h
Temporada d´estiu ? de 8:00h a 21:30h

En tot cas, el recinte del Park Güell mantindrà els horaris habituals d´obertura al públic, de 5.00h a 24.00h.

La gestió dels accessos a la zona monumental del Park Güell comportarà la creació de 50 llocs de treball i els rendiments obtinguts per la venda d´entrades revertiran en el manteniment i la millora del conjunt d´aquest parc de la ciutat.

El projecte d´actuacions aprovat contempla l´establiment de punts d´expedició d´entrades, llocs de control i un mòdul de serveis, ubicat a l´esplanada d´accés al parc des de la carretera del Carmel; així com instal·lacions elèctriques i de fibra òptica.

La regulació dels accessos a la zona monumental forma part del Pla d´Actuacions del Park Güell i entorn que també preveu la implantació d´un conjunt de mesures en l´àmbit de la mobilitat per endreçar i distribuir els fluxos d´accés de visitants i de vehicles amb l´objectiu de garantir el benestar del veïns.





Paraules clau